Tarih: 04.07.2014 15:43

Çamlıhemşin'de Çam'lar neden kuruyor

Facebook Twitter Linked-in

Fotoğraflar; Dr.Köksal TİKBAŞ

Çamlıhemşin’de şehrin güney yamacında bulunan ağaçlık alanda pek çok çok ağacın, özellikle çam ağaçlarının kuruduğu tespit edildi.

Çamlıhemşin’de ve Çat havzasına çıkışta,Goluna,Mollaveyis,ve Kale yaylasında bulunan ormanlık bölge içinden çıplak gözle de görülen kuru ağaçların sayısının gün geçtikçe artması halkı endişelendiriyor.

Çamlıhemşin'i geçtikten sonra Yaylalara çıkana kadar yamaçlarda yer alan ve ormanlık alanlar ile mesir için kullanılan bölgeler arasında kalan alanda çok sayıda kurumuş ağaç bulunuyor.

Kuruma nedeninin ne olduğunu bilmeyen vatandaşlar; “Bir an önce bu kurumanın nedeninin tespit edilmesi ve eğer kuruma bir hastalıktan meydana geliyorsa bu hastalığın önüne geçilmesi gerekir. Eğer hastalıktan değilse yine kuruma nedenini ilgililerin tespit ederek, geri kalan ağaçların kurumasının engellenmesi,özellikle neslinin tükenmesinden endişe ettiğimiz Çam ağaçlarına ilgililerin bir an önce müdahale etmesi gerekir.” dediler

Adı geçen bölgede yüzlerce ağacın kurumuş olduğunu çıplak gözle sayarak tespit etmek de mümkün olmaktadır.

İlgililerden isteğimiz; bu kurumuş ağaçların kuruma nedenlerini bir an önce tespit ettirmeleri ve kuruyan hastalıklı ağaçların da ormandan bir an önce temizlenmesi ve kurumanın diğer ağaç ve bölgelere sirayet etmeden engellenmesidir.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —