Borçka'daki Sel Felaketinde Yaralanan İki Hasta Helikopterle Rize'ye Sevk Edildi

Borçka'daki Sel Felaketinde Yaralanan İki Hasta Helikopterle Rize'ye Sevk Edildi.

SAĞLIK 22.09.2025 20:47:00 997 0
Borçka

Rize - Artvin'in Borçka ilçesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle karayolu ulaşımının kesildiği bölgelerde, acil sağlık müdahaleleri havayoluyla gerçekleştirildi. Rize İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, iki hastayı helikopterle tahliye ederek Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakletti.

Borçka'ya bağlı Aralık köyünde yüksekten düşme sonucu Subaraknoid Kanama (SAK) geçiren İbrahim Keskin, karayoluyla ulaşılamadığı için helikopterle Şenol Birol Futbol Sahası'na indirilerek 112 ambulansı ile hızla Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Aynı gün, Borçka Camili köyünde yaşayan ve hipertansif kriz tanısı konulan Meryem Sarı da helikopterle bölgeden tahliye edilerek Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırıldı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü, sel felaketinin olumsuz etkilerine rağmen vatandaşların sağlığı için tüm ekiplerin sahada olduğunu belirtti.

İletişim için:

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler

9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü’nde Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi

“Şimdi Değilse Ne Zaman?”

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Dünya Kanser Günü mesajı

Rize’de “Sağlıklı Menopoz Okulu” eğitimi verildi

Ocak Ayı Serviks Kanseri Farkındalık Ayı Kapsamında Rize’de Bilgilendirme ve Tarama Çalışmaları

Rize’de “Sağlıklı Hayat Merkezi” Vatandaşların Hizmetinde