BORÇKA KARAGÖL’E YOĞUN İLGİ

BORÇKA KARAGÖL’E YOĞUN İLGİ

TURİZM 3.07.2018 10:54:38 49 0
BORÇKA KARAGÖL’E YOĞUN İLGİ

Hayati Akbaş

BORÇKA-Yaz aylarının gelmesi ile birlikte ilimizde hemen hemen her bölge büyük ilgi görüyor. Artvin’i gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin başlıca uğrak yerlerinden biri ise hiç kuşku yok ki Borçka Karagöl oluyor. Rekor sayıda yerli ve yabancı turist ilgisi gören Artvin'in Borçka ilçesindeki Karagöl fotoğraf ve doğa tutkunlarının uğrak yeri olmaya devam ediyor. İlçelerinde önemli bir turizm değerine ev sahipliği yapan Borçka ilçesinin Belediye Başkanı Aslan Atan’da Borçka Karagöl’ün güzelliklerine vurgu yaparak Borçka Karagöl’ü görmemiş olanlara çağrıda bulunarak ‘Borçka Karagöl’ü görmeden ölmemek gerek. Burası Dünya’daki cennet yerlerden biridir’ açıklamasında bulundu.

İlimizin Borçka ilçesi hudutlarında bulunan Türkiye'nin saklı cennetlerinden biri olarak gösterilen Karagöl, yöredeki diğer bazı göller gibi 1800'lü yılların başında meydana gelen heyelanda küçük bir derenin önünün toprak kütlesiyle kapanması sonucu oluştu. Borçka ilçe merkezine 27 kilometre mesafedeki göl ile çevresindeki vadiler ve yaylalarda ortaya çıkan renk cümbüşü, şehrin ve iş yaşantısının stresinden uzaklaşıp, doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenleri kendine çekiyor. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler 'Burada yaz mevsimin doya doya yaşıyoruz. Doğa insanı dinlendiriyor, insana huzur ve yaşama sevinci veriyor' derken, göle gelen ziyaretçileri karşılayan Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan ise ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiriyor. Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, Artvin’in turizmdeki mihenk taşlarından biri olan Borçka Karagöl’e önemli turizm yatırımları yaptıklarını ve gerçekleştirilen tanıtımlar ile birlikte Karagöl’e her sene bir önceki yıldan çok daha fazla turistin akın ettiğini belirterek görülen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Borçka Karagöl’ün doğasını bozmadan yapılan yatırımlarla birlikte gelen misafirler en iyi şekilde ağırlandığını belirten Aslan Atan, Karagöl’ü henüz görmemiş olan vatandaşlara da çağrıda bulunarak ‘Burası Dünya’daki cennet yerlerden biridir’ diyerek Borçka Karagöl’ü görmeden insanın ölmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Karagöl’e bu yılda on binlerce insan akın ederken, Borçka Karagöl ilimizin turizm girdilerine ciddi oranda katkı sağlamaya devam ediyor.

Muhteşem Bir Doğa Harikası Karagöl

Karadeniz Bölgesi’nde Artvin’e bağlı bir ilçe olan Borçka, hiç abartısız dünyanın en güzel göllerinden biri olan Karagöl’e ev sahipliği yapıyor. Artvin kent merkezine 57 km, Borçka’ya 25 km uzaklıkta bulunan Borçka Karagöl Milli Parkı, Karadeniz’in eşsiz güzellikteki cennet bölgelerinden biri. 19. Yüzyılın başlarında yaşanan toprak kayması sonucu oluşan ve günümüzde Klaskur Yaylası (Aralık

Yaylası) yakınlarında yer alan Borçka Karagöl, etrafı dağlarla çevrili bir doğa harikası tabiat parkının kalbinde konuma sahip.

Kampçıların ve karavancıların vazgeçilmez destinasyonu olan milli park yağmur ormanları ekosistemine benzer bir iklime sahip. Yoğun yağış alan ve etrafı bölgeye özgü birçok ağaç türü ile çevrili yüksek dağlarla korunaklı olan parkta yaban hayat da çok zengin. Diğer yandan sonbaharda rengârenk bir görüntü oluşturan bu eşsiz manzara fotoğraf severlerin de vazgeçilmez adreslerinden. 368 hektarlık alan kaplayan Karagöl, 5 hektarlık milli park içerisinde yer alıyor


Anahtar Kelimeler: