Bismillah diyerek temeli atıldı.

Pazar Tütüncüler Kur'an Kursunun eskisi yıkıldı.Yeni Binanın yapılması için ilk kazma vuruldu.

TEFEKKÜR 24.02.2022 13:07:17 186 0
Bismillah diyerek temeli atıldı.
RİZE Pazar İlçesi Tütüncüler Kuran Kursu. Cübbeli Ahmet Hocaefendi ve binlerce hocanın yetiştiği Rasul Bölükbaş Hocaefendinin bizzat talebe okuttuğu, Erkek Kuran Kursunda Kuran'ı Kerim Öğrenimi, hazırlık, tecvid, hafızlık, Arapça öğrenimi görmek isteyenlere ev sahipliği yapan eski Erkek Kuran Kursu yıkılarak yenisinin temeli bugün itibarıyla atıldı.
6 Kat üzerine inşa edilecek olan Kur'an Kursu yardımsever iş adamlarının katkısıyla tamamlanacak.Kursa maddi manevi destek vermek isteyenlerin ilgili kişilere veya bizzat Kuran kursuna yapabilecekleri belirtildi.
Rize-Pazar Tütüncüler Köyünde Erkek ve Kız Kuran Kursu, Elmalı Köyünde Kız Kuran Kursu, Hamidiye de Kız Kuran Kursu ve Çayeli Liman Köyde Erkek Kuran Kursu olmak üzere tam beş Kuran Kursunu yapan açan ve iaşe ibatelerini temin eden, en üst seviyede Arapça ilmi dersler okutan, yüzlerce Müftü Vaiz ve Din Görevlisi yetiştiren, bir çok alimin hocası,Resul Bölükbaş'ın zor koşullarda günümüze kadar taşıdığı ender kurslardan biridir.
Merhum Resul Bölükbaş'ın bıraktığı hizmeti üstlenen değerli hocamız Yakup Kabalak,'Rahmetli Hocaefendinin ilim yolculuğunun o meşakkatli dönemlerinde yaptırmış olduğu ve içerisinde ben de dahil nice alimler hocaefendiler yetişmiş olan Tütüncüler Köyü Erkek Kurân Kursu , Zaman aşımından mütevellit detaylı tadilata ihtiyac duyuldu. Bu minvalde başlatılan bu mübarek hizmette sizleride bu hayır pınarına davet ediyoruz. Mevlam şimdiden yapmış ve yapacak olduğunuz hayırları kabul eylesin' dedi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI