Balık için Denize yelkenler açıldı

Balık için Denize yelkenler açıldı

YAŞAM 2.09.2019 12:22:29 481 0
Balık için Denize yelkenler açıldı

PAZAR-Rize-Pazarlı Balıkçılar, av yasağının sona ermesiyle 'vira bismillah' diyerek denize açıldı.

2019-2020 Su Ürünleri Av Sezonunun başlaması nedeniyle sezonun ilk avına Pazar Kirazlık Limanından çıkan Pazarlı balıkçılar “ Bu sene Palamut çok zor gibi görünüyor. Küçük teknelerden alınan bilgi böyle. İnşallah işlerimiz istediğimiz gibi gider. Hamsi ve İstavritten yüzümüz gülecek bu sene bol olacağınız düşünüyoruz” dediler.

Yasağın kalktığı ilk gece ağlara en çok hamsi ve istavrit takıldı. Fiyatlar ilk başlarda yüksek olacağını söyleyen balıkçılar sezonun ilerleyen günlerinde avlanan balık miktarının artmasıyla fiyatların düşeceğini belirtti.

Rize’nin Pazar ilçesinde balıkçılık yapan vatandaşlar “ İstavrit 10 TL, Palamut yok, Mezgit 20 TL den satılıyor. Şu an sezon açıldı. Talep daha yeni yeni geliyor. Umarız bu yıl sezon bereketli geçer” dediler.

Anahtar Kelimeler:

Fırtına Vadisi Temizleniyor: İzinsiz ve Taşkın Riski Altındaki 70 Yapı Kaldırıldı

3. Rize Köy Muhtarları Çalıştayı Başlıyor

Rize-Artvin Havalimanı'nda Rekor Sayılar! Eylülde 113 Binin Üzerinde Yolcuya Hizmet Verildi!

Rize'de Meme Kanserine Dikkat Çekmek İçin Pembe Balonlar Gökyüzüne Bırakıldı

Rize’nin uçuş gerçeği ortaya çıktı; Söylenti çok, girişim yok!”

Rize'de Sel ve Taşkınla Mücadele: DSİ Ekipleri Tam Kapasite Çalışıyor