Balık için Denize yelkenler açıldı

Balık için Denize yelkenler açıldı

YAŞAM 2.09.2019 12:22:29 539 0
Balık için Denize yelkenler açıldı

PAZAR-Rize-Pazarlı Balıkçılar, av yasağının sona ermesiyle 'vira bismillah' diyerek denize açıldı.

2019-2020 Su Ürünleri Av Sezonunun başlaması nedeniyle sezonun ilk avına Pazar Kirazlık Limanından çıkan Pazarlı balıkçılar “ Bu sene Palamut çok zor gibi görünüyor. Küçük teknelerden alınan bilgi böyle. İnşallah işlerimiz istediğimiz gibi gider. Hamsi ve İstavritten yüzümüz gülecek bu sene bol olacağınız düşünüyoruz” dediler.

Yasağın kalktığı ilk gece ağlara en çok hamsi ve istavrit takıldı. Fiyatlar ilk başlarda yüksek olacağını söyleyen balıkçılar sezonun ilerleyen günlerinde avlanan balık miktarının artmasıyla fiyatların düşeceğini belirtti.

Rize’nin Pazar ilçesinde balıkçılık yapan vatandaşlar “ İstavrit 10 TL, Palamut yok, Mezgit 20 TL den satılıyor. Şu an sezon açıldı. Talep daha yeni yeni geliyor. Umarız bu yıl sezon bereketli geçer” dediler.

Anahtar Kelimeler:

Hemşinli Kardeşlerin Lahana Keyfi

Ayder’de Kar Eğlencesi

Doğu Karadeniz’de çığ tehlikesi uyarısı

Yeni Yılın İlk Şoku Gazete Bayilerinde: Okura Zamlı "Günaydın"

AK Parti Pazar İlçe Teşkilatından Tütüncüler Köyü’nde Yatırım İncelemesi

Kaçkar Devlet Hastanesi’nde 2025 Yılı Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi