BAKAN SON İFTARI BÜROKRAT VE MUHTAR'LARLA YAPTI

BAKAN 'İLK DEFA ENGELLİLER KANUNUNUZ BİZ ÇIKARDIK'

YÖREDEN HABER 23.07.2013 13:14:14 32 0
BAKAN SON İFTARI BÜROKRAT VE MUHTAR


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize İl Özel İdaresi tarafından köy ve mahalle muhtarlarına yönelik düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

İftar yemeğine; Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Rize Valisi Nurullah Çakır, Meclis Başkanı Hakan Gültekin, İl Özel İaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney, Rize’de görev yapan tüm üst düzey bürokratlar, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresinin birim amirleri ile ilçe müdürleri, Köy ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Meclis Başkanı Hakan Gültekin, iftarın ardından yaptığı konuşmada İl Özel İdaresi olarak sınırları ve sorumlulukları dahilinde olan eğitimden sağlığa, turizmden tarıma, AB projelerinden sosyal projelere kadar bir çok çalışmanın içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi: “Bu zor coğrafya şartlarında Fındıklı’nın Gürcüdüzü’nden, Çamlıhemşin’in Kavrun’una, Güneysu’yunHandüzü’ndenKıbledağı’na, İkizdere’nin Cimil’inden Anzer’ine kadar yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmaların etkin, verimli ve ivedilikle tamamlanması için birçok kaynağa ihtiyaç duymaktayız. Bu kaynakların temininde ilimiz için önem arz eden yatırım ve projelerin, takip ve sonuçlandırılmasında yoğun çaba sarf eden başta sayın Bakanımız ve Milletvekillerimize meclisim ve kurumum adına teşekkür ediyorum.”

Vali Nurullah Çakır ise konuşmasında, vatandaşların ilk çalmış olduğu devlet kapısının muhtarlar olduğunu ifade ederek “Bu yönüyle dünden bugüne muhtarlarımızın geleneksel fonksiyonu devam etmekte. Bu devamlılıkta son 10 yıl içerisinde yerel yönetimler olarak birçok imkan seferber edildi. Bunların en önemlisi ise Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla 2005 yılından itibaren başlatılan Köydes Projesidir. Rakamlarla telaffuz etmek gerekirse ilimize yapılan 5 Milyar TL yatırım bütçesinin sadece Köydes anlamında ve buna bağlı olarak İl Özel İdaresi’yle birlikte şekillenen kısmı 300 Milyon TL’dir. Bu ödeneklerin doğru yönlendirilmesi ve kanalize edilmesindeki en büyük pay muhtarlarımızın sürdürdüğü çalışmalardır. Bu vesileyle muhtarlarımız adına bütün bu ödeneklerin temininde büyük emekleri olan başta Bakanımız ve milletvekillerimize huzurlarında teşekkür ediyorum.” dedi.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, iftardan sonra yaptığı konuşmada, son zamanlarda yaşanan olayların değişik kaynaklardan planlanmış ve desteklenmiş olabileceğini ve Türkiye`nin son yıllarda sergilediği duruşu ile oluşturduğu pozitif atmosferi yıkmayı amaçlayan bir takım odaklar olduğunu ifade etti.Türkiye`nin özellikle son 10 yıllık döneminde temel hak ve özgürlük alanında çok büyük mesafeler kat ettiğini vurgulayan Yazıcı, 'Türkiye`de 8.5 milyon engelli vatandaşımızın hiçbir hukuku yoktu. İlk defa engelliler kanununu biz çıkardık' dedi.

Temel hak ve özgürlükler bağlamında her vatandaşın eleştirme hakkı olduğunu ifaden eden Yazıcı şöyle devam etti: 'Her vatandaş istemediği, beğenmediği, uygun görmediği, tercih etmediği tutum ve davranışları eleştirme hakkına sahiptir. Bunu sözle veya yeri geldiğinde gösteri yapmak suretiyle ifade edebilir. Ama her hak kullanımının da başkasının hak ve özgürlük alanına kadar kullanma hakkı vardır. Siz eleştiri ve gösteri hakkını kullanıyorum diyerekten başkasının seyahat özgürlüğünü ortadan kaldıracak bir tutuma dönüştüremezsiniz. Hele hele bunu sürekli olarak her gün icra eder şekle asla getiremezsiniz. Devlet orada kamu düzeni önceliğini alır ve düzeni bozanların o fiili icra etmelerine engel olur. Yapılanlara böyle bakılmalıdır.'
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI