Ayder’de 2.günde yoğun kalabalık..

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda bu yıl 16.’sı düzenlenen Kardan Adam Festivali başladı.

YAŞAM 28.01.2024 17:19:00 1450 0
Ayder’de 2.günde yoğun kalabalık..

16.sı düzenlenen Festival için Türkiye’nin birçok ilinden Ayder Yaylası’na gelen vatandaşlar, doyasıya eğlendi. 

Trafik nedeniyle aksamaların yaşanmaması için Ayder Yaylası’nda araçlar için önlem alındı.

Ayder’in girişinde araçların yayladaki festival alanına kadar gitmesine izin vermedi. Bu nedenle vatandaşlar otoparktan festival alanına kadar yürüyerek çıktı.

Her yıl yapılan ve bu yıl ise Kardan Adamın görülmediği  festivalde Vatandaşların yanlarında getirdikleri poşet ve kızaklarla beraber yokuştan aşağıya kayarak keyifli vakit geçirdi. Vatandaşlar kaydıkları esnada ufak kazalarda geçirdi. Aynı zamanda büyük horon halkaları kuruldu.

Festivale katılan yörenin işletmecilerinde Mustafa Memoğlu “festivalle ilgili geçmişten günümüze değerlendirmelerde bulundu.

Anahtar Kelimeler: Ayder’ .günde yoğun kalabalık..

AYDER FESTİVALİ'NE 'DAĞLARIN OĞLU' DAMGASI

Rize’de Arama Kurtarma Seferberliği: TYP ve KDRK Üyelerine Kritik Eğitim

Ayder Beyaza Büründü, Coşku Zirveye Çıktı: Kardan Adam Şenliği Başladı!

Hopa'nın Tarihi Bilet Satış Ofisi Kültür Sanat Merkezine Dönüşüyor

RİZE BELEDİYESİ’NDEN AYDER KAR FESTİVALİ’NE ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ

AÇÜ GELİŞTİRME KURULU TOPLANTISI YAPILDI