Tarih: 09.12.2013 12:59

AYDER KIŞ TURİZMİNE HAZIR MI!

Facebook Twitter Linked-in






Ali AKYILDIZ
 Kış sezonu başladı.Uludağ-Kartalkaya-Abant ve Ilgaz Türkiye'nin kış turizmi yapılan bu yörelerdeki oteller tıklım tıklım dolu olmasına rağmen Ayder Yaylasında neden aynı doluluk yaşanmıyor.

 Fırtına vadisi ve yerleşim alanlarını yerelden,ulusala,ulusaldan uluslararası Turizm Pazarına sunabilmemiz ve yöre turizmini 12 ay Turizm yapılabilir bir boyuta taşımamız, yöremizin Türkiye'nin kış turizminde önemli ve iddialı  konuma getirilmesi için; 

Öncelikle Dünyanın her neresinde olursa olsun Turizm fuaarlarına katılarak tanıtımın yapılması gerekir.
Doğal güzellikleri,tarihi ve arkeolojik yapılar,sanat eserleri ile özellikle Kar yağışının bu bölgeye has düzenli ve sürekli oluşu bir yönüyle Nepal,Himalyalar,İsviçre Alplerine rakip olabilecek model üzrinde çalışmalar yapılması gerekir.'davos' ayarında Kış potansiyeline sahip Ayder bölgesi için yıllardır köklü çözümler için çalışmalar yapılmamıştır.

Konaklama sorununun büyük bir kısmı çözülmüş olmasına rağmen hala istenilen verimin alınamayışının altında farklı nedenlerin var olduğu gerçeği ortaya çıkmaktadır.

Doğal Kar müşteri çekemezken,yapay kar üreten bölgeler turizt çekiyorsa bunun altından farklı nedenler olduğu gerçeği vardır.
 
Bölgede reklam ve tanıtım tam yapılmıyor.Kış Turizmi teşvik edici alt yapının da söylemlerden hayata geçirilememesi de ayrı bir sorun ortaya çıkıyor.

Restorantlar bile Turizm bölgelerinde Kış ve Yaz Turizmi için farklı görsel düzenlemelerle sunulurken,Ayder'de bunlar yapılmıyor.

Ayder'de Kar var.Yollar açık.Konaklama yeterli.Peki ne yok.

Reklam tanıtım-Kaliteli hizmet sunumu,Fiyat istikrarı-Kış Turizmi için yeterli tesislerin Kış Turizmi için uygun olmayışı,Yerel ve Ulusal ve Uluslararası Turizm Fuarlarında tanıtılmayışı.

Örnek; Dünya Turizmin endüstrisinin en önemli ülkesi ve Türkiye'ye Turist gönderen Ülkelerden Almanya-Rusya'dan sonra gelen İngilterenin Başkenti Londra'da ki Turizm Furaından AYDER neden yoktu.
Peki,Ayder'in doğal güzelliklerini ve Turizm olanaklarını yabancı insanlara nasıl ve ne şekilde anlatacağız? 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —