Tarih: 07.05.2018 10:07

Artvin'de "11. Melo Boğa Güreşleri Festivali" yapıldı.

Facebook Twitter Linked-in

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin İl merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Sarıbudak (Melo) köyünde, Sarı Budak Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneğince düzenlenen ve 2 gün süren festivalde, deste, ayak, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde boğa güreşleri gerçekleştirildi.

Boğa güreşlerini eşi Esma Doğanay Hanımefendi ile birlikte izleyen Artvin Valisi Ömer Doğanay, burada yaptığı konuşmada, boğa güreşlerinin Artvin kültüründe önemli yeri olduğunu söyledi.

Sarı Budak Köyü Muhtarı İrfan Beken ise 11 yıldır geleneksel olarak boğa güreşleri festivalini düzenlediklerini söyledi.

Sarı Budak Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Murat Yazan ise boğa güreşlerinin Artvin'de asırlardan beri devam eden bir gelenek olduğunu söyledi.

Artvin ve ilçelerinden getirilen 65 boğanın Melo Özden Bayraktar arenasında mücadele ettiği güreşleri, yüzlerce kişi izledi.

Toplam 6 kategoride gerçekleşen güreşlerde, Deste’de Koray Yavuz, Ayak ’ta Veysel Saraç, Küçük Orta’da Tunahan Bilgin, Büyük Orta’da Özcan Bayraktar, Başaltında ise Burhan Yılmaz’a ait boğa birinci oldu.

Baş kategoride ise Kenan Çakal’a ait “Zalim Efe” adlı boğayı yenen Okan Gültekin’in “Cerattepeli” boğa birinci oldu. Baş boğanın sahibi Gültekin’e 12 bin lira para ödülü verildi.

Güreşler sonunda kategorilerinde dereceye giren boğaların sahiplerine toplam 48 bin lira ödül dağıtıldı.

Öte yandan Erzurum Haydar han Atlı Spor Kulübü tarafından oynanan cirit oyunu büyük beğeni topladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —