Arapların Temmuz ayında KAR’da kayak zevki

Hem yaz hem de kış mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Karadeniz yaylaları Arapların akınına uğradı.

YAYLALARIMIZ 9.07.2023 11:51:38 169 0
Arapların Temmuz ayında KAR’da kayak zevki

Arap ülkelerinde gelerek 2 bin 500 rakımlı Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ambarlı yaylasında Temmuz ayında kar gören araplar çocuklarıyla birlikte kayarak karın zevkini çıkardılar.

Badara Yaylasında İşletmecilik yapan Fatma Keskin, Temmuz ayında daha bir yoğunluk başladı. Yerli ve yabancı birçok turist ilimizin yaylalarına akın ediyor. Türkiye’nin hemen hemen her ilinden gelenler oluyor. Yurt dışından Arap ülkeleri çoğunlukta. Diğer Fransa’dan İngiltere’den İran ırak Rusya başta olmak üzere birçok turist bölgemizde bulunuyor”. dedi

Araplar kar delisi bizi karlı dağlara götürün diyorlar

İşletmeci Fatma Keskin, özellikle kar görmek için “bizi dağlara götürün” diyen arapların daha çok bölgede bulunduklarının dikkatini çekti.

Rize Çamlıhemşin Ambarlı yaylası yaklaşık 2500 rakım yüksekliktedir. Temmuz ayında olmamıza rağmen karlar henüz yeni çıktı. Bazı yerlerde hala kar birikintileri duruyor bile. Yerli ve yabancı turistler kalan kar birikintilerinde naylon poşetlerle kayarak eğlenceli anlar yaşıyorlar.

Keskin, Henüz keşfedilmemiş Ambarlı yaylası şu günlerde adeta bir cennet bahçesi gibi. Çiçeğin her tonu mevcut. Derenin üzerini kaplayan kar kütleleri adeta bir köprü durumunda. Sesiz sakin Ambarlı yaylası yaban hayvanlarının rahatsız edilmeden yaşadığı yaşam alanına sahip. Yüksek kayalıklarda otlayan dağ keçilerini uzaktan seyredebilirsiniz.” diye konuştu


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI