ANLAMLI BİR ETKİNLİK DE MİLLİ EĞİTİMDEN GELDİ

Cumhuriyetimizin 100 yıl kutlamaları kapsamında Hopa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hopa İskelesinde düzenlenen etkinlikte değişik okullardan 100 öğretmenin katılımı ile topluca Atabarı oyunu oynandı

TRABZON-ARTVİN 28.10.2023 13:07:43 83 0
ANLAMLI BİR ETKİNLİK DE MİLLİ EĞİTİMDEN GELDİ

Hayati Akbaş

HOPA- Cumhuriyetimizin 100 yıl kutlamaları kapsamında Hopa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hopa İskelesinde düzenlenen etkinlikte değişik okullardan 100 öğretmenin katılımı ile topluca Atabarı oyunu oynandı.

Hopa Kaymakamı Abdullah Arslantürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın, Şube Müdürleri Okan Yılmazlar ve Gürsel Seçkin’inde katıldığı etkinliklerde Cumhuriyetin kuruluş yıllarında yaşanan olayların yaşandığı anlar tekrar yaşatıldı. Bisikletiyle gazete dağıtan çocuk Cumhuriyetin ilan edildiği bir gazeteyi Kaymakama verirken, sevincini koynunda taşıdığı Türk bayrağını Kaymakam Abdullah Arslantürk’e verirken yaşadığı sevinç ve Kaymakamın da Bayrağı alıp öperek bu sevince ortak olması canlandırıldı.

Daha sonra Cumhuriyetin 100 yılı nedeniyle değişik okullardan 100 öğretmen tarihi Hopa İskelesinde topluca Atabarı oynadılar. Daha sonra öğretmenler 100 yıl kutlama etkinlikleri kapsamında çeşitli gösteriler yapılması ardından etkinlikte sona erdi.

Kaymakam Arslantürk burada yaptığı kısa konuşmada Bu anlamlı günde böylesine değişik ve unutulmaz bir etkinliği organize eden ve etkinliğe katılan tüm öğretmenlere teşekkür ederek “Cumhuriyetimizin 100’uncu yılı kutlu olsun” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI