Ankara'da 179'uncu buluşma

Ankara Rize Grubu’nun 15 inci yıl dönümüne denk gelen 179’inci buluşması, 03/04/2024 Çarşamba günü Dikmen Hakim evinde gerçekleştirildi.

4.04.2024 18:28:00 460 0
Ankara

Ankara Rize Grubu’nun 15 inci yıl dönümüne denk gelen 179’inci buluşması, 03/04/2024 Çarşamba günü Dikmen Hakim evinde gerçekleştirildi.

 

20 Nisan 2010 yılında başlayan Rize Grubu birlikteliği 15 yılına girdi,

15 inci yılında iftar yemeği ile devam eden buluşmanın açılış konuşmasını İrfan COŞKUN yaptı, yaptığı değerlendirmede; Rize Grubunun 15 yıldır aralıksız olarak buluşmalarını gerçekleştirdiğini, artık bir marka olduklarını, bir sivil toplum kuruluşu, vakıf yada dernek olmadıklarını, böyle bir amaç ve gayeleri olmadığını, grup sayesinde birlik beraberlik ve dostlukların çoğaldığını, Rize’ye dair vizyon projelerin her zaman ilk defa bu grupta dile getirildiğini ifade etti.

 

179 uncu buluşmanın ev sahipleri tek tek söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi, yaklaşan Miraç Kandili ve Ramazan Bayramı tebrik edildi.

Ev sahiplerinden eski Adalet Bakanı Sayın Kenan İPEK, 15 yıldır devam eden birlikteliğin çok önemli olduğunu, bunun oluşmasını sağlayan başta İrfan COŞKUN ve tüm üyelere teşekkür etti.

DOKAP Başkanı Hakan GÜLTEKİN, başkanı olduğu kurumun faaliyetleri hakkında kısa bilgiler verdi, 2011 yılında DOKAP olarak kurulduklarını, Tarım, Hayvancılık, Eğitim, Kültür ve Turizm başlıklarında bölgenin kalkınmasına destek olduklarını, kamu kurumlarına hazırladıkları projeler karşılığında destek aktardıklarını, 2024 yılında ilk etapta 103 milyonluk bir kaynağın projelere aktarılacağını, destekledikleri projeler arasında, Senoz Vadisi Turizm Yatırımlar, Hemşin Gölet Karşısı Rekreasyon alanı düzenlemesi, Çamlıhemşin Galer Düzü alan düzenlemesi gibi önemli projeler bulunduğunu ifade etti.

Yine ev sahiplerinden ASELSANNET Genel Müdürü Recep Ali ERDOĞAN, Genel Müdürlüğü ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 

İrfan COŞKUN tarafından kaleme alına VERA isimli kitap Sayın Kenan İPEK’e takdim edildi.

Mehmet ŞAMLIOĞLU tarafından hazırlanan plaketlerden; Hakan GÜLTEKİN’e plaketini Eski Adalet Bakanı Kenan İPEK, Nilüfer İPEK’e plaketini Kenan İPEK, Ezgi PEHLİVAN’a plaketini ise Rauf OĞUZ tarafından takdim edildi.

 

179 uncu buluşmanın Ev sahipliğini;

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Macit MORAL, Avukat Nazmi AKIN, Bakanlık Müfettişi Ali KAMBUR, Ankara 18.İdare Mahkeme Başkanı Sadık AKGÜL, DİB Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı- Kerim Şükrü ÜNLÜ, Yargıtay  Üyesi Kenan İPEK, DOKAP Başkanı, Hakan GÜLTEKİN, ASELSANNET Genel Müdürü Recep Ali ERDOĞAN, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip BİRİNCİ, Vakıf Hizmetleri Grup Başkanı Zeki YAĞCI, Prof.Dr.ODTÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi (Fizik) Öğretim Üyesi Osman YILMAZ, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Daire Başkanı Rauf OĞUZ, İnşaat Yüksek Mühendisi, e.MYK Üyesi Osman Cem KAZMAZ, THY Ankara  Melih TORLAK Satış Müdürü yaptı.


Anahtar Kelimeler: Ankara' ' buluşma
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI