Tarih: 04.01.2014 15:15

ANA OĞUL ARICILAR İÇİN PETEK YAPIYOR

Facebook Twitter Linked-in


Kaçkar53(özel)


Dile kolay. Tam 40 yıl aynı yerde dedelerinin kurmuş olduğu atölyede çalışıyorlar. Torun Özkan ailesi 3. kuşak. Bundan iki kuşak önce dedeleri bu mekânda imalata başlamış. Babaları devir almış, o da rahmetli olunca ana oğul mesleği devam ettiriyorlar.

Ali Rıza Özkan ve annesi Ayşe teyze uzun süren bu imalat serüvenin sırrını Kaçkar53.som’a anlattılar.

3 İMALATLA BAŞLADIK. ŞİMDİ TEKE DÜŞTÜK.

Ali Rıza Özkan ticari imalathaneleri ve geçirdikleri dönemler hakkında şunları söyledi.”Bundan 40 sene önce dedemiz Pazar’da Beşikçi dükkânı olarak burayı açtı. Uzun süre dedem babam Kemal Özkan ile aynı işi yaptılar. Pazar’da bize BEŞİKÇİ derler. Daha sonra bu işe ek gelir düşüncesi ile iskemle yaparak ek yaptılar.

Bugün Pazar’da yaşayan gençlerin birçoğu dedem ve babamın beşikleriyle büyümüştür. Onlar bilmezler ama biz biliriz. Annem bize o dönemleri anlatır. Birçok sayılı aile bizim imal ettiklerimizle büyümüştür. Ardından babam devir aldı. İşe İskemle(otur aç) ekledi. O işte tuttu. Zaman içinde Beşik yavaş yavaş tarihe kavuşmaya başladı. İskemle de öyle. Bizde bu kez. İşimize yeni bir imalat ekledik. ARIKOVANI; bu işi Pazar’da bizden başka yapan yok. İlk zamanlar arıcılık o kadar fazla rağbet görmüyordu. Devlet desteği derken işlerimiz arttı. Bugün birçok aile artık arıcılık yapıyor. Biz bugün KARAKOVAN ve FENNİ KOVAN diye iki tür petek yapıyoruz. Kara kovan Petekleri 150-300 TL ye, Fenni Kovanlar ise 100 TL ye satılıcı buluyoruz. İşlerimizde iyi. Çok şükür kendi imalatımızla çalışıp kazanıyoruz. Anam benim en büyük destekçimdir. Hatta o benden daha iyi bu işleri biliyor.Ne zamana kadar bizim meslek devam eder onu bilemeyiz.Biz bu işi yapmaya devam edeceğiz.Aslında devlet bize destek olsa çok daha güzel imalatlar yapacağımızı düşünüyorum.” 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —