AK Parti ve CHP'den bayram duası

AK Partililer ise yeni anayasa konusunda çalışmaların sürmesi temennisini dile getirdi.

SİYASET 16.10.2013 19:43:43 34 0
AK Parti ve CHP



AK Parti ve CHP'den bayram duası

AK Parti'ye bayramlaşma ziyaretinde bulunan CHP heyeti, milletin kendilerini iktidara getirmesi, şu anki iktidarın ise muhalefet olarak millete hizmet etmesi temennisinde bulundu. AK Partililer ise yeni anayasa konusunda çalışmaların sürmesi temennisini dile getirdi. 

AK PARTİ'DEN ANAYASA TALEBİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, ardında sözü anayasa çalışmalarına getirerek şunları söyledi: 'Ben de bu vesileyle TBMM önünde bulunan yeni anayasa yapma çalışmalarının mutlaka başarı ile sürdürülmesini ve en son çare olarak da Sayın Kılıçdaroğlu'nun, Sayın Genel Başkanımızın yapmış olduğu çağrıya olumlu bir yanıt olarak 'evet Meclis'teki ortak noktaya ulaşılmış olan 60 maddeyi değiştirelim, bunun devamını da sağlayalım' anlamında bir çalışma olursa bu milletimiz adına önemli bir kazanım olacaktır. Belki birçok şeyin sebebi temeli olan bu Anayasa konusunda bir mutabakat sağlamak bu millete bir bayram hediyesi olarak da sunulabilmeli. Biraz umutlar kırılıyor gibi. Seçim yaklaştıkça bu işten acaba yapılamaz gibi bir endişe taşınıyor, ama irade ortaya konulursa, istek olursa, samimi olunursa başarılmayacak hiçbir iş olduğunu zannetmiyorum. Her yaptığınız iş millet adına hayırlı bir işse o işten sonuç alabiliriz diye düşünüyorum.'

CHP'DEN MUHALEFETİ TADIN TALEBİ

Ardından CHP heyet başkanı Halıcı, ilginç bir öneri sundu: 'Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduğundan bu yana hakikaten çok başarılı bir grafik gösterdi. Ben size bir temennide bulunayım. Bir partinin daha da iyi hale gelmesi için muhalefeti tatması gerekir, bir de muhalefeti tadın ki hep iktidarda olmak çok sağlıklı bir durum olmaz.'

'CHP'Yİ YUKARI ÇIKARIP DA GERİ Mİ ÇEKİLELİM?'

Bunun üzerine Salih Kapusuz, 'Eğer milletimiz bize böyle bir görev verirse... Başından beri tekrar ettiğimiz bir husustur. Millet bize hangi görevi verirse onu yaparız. Biz milletin emrindeyiz. Onun için millet eğer bu görevi değil de muhalefeti verirse hay hay deriz. Ama bir şey var ki bunu siz de müşahede ediyorsunuz. Hele ölçümler konusunda falan sizin takip ettiğiniz incelikleri bildiğim için hiçbir siyasi partiye nasip olmamış başarı grafiğimiz devam ediyor. Bütün ölçümlerde AK Parti açık ara önde gidiyor. Ne yapalım. Yani biz CHP'yi yukarı çıkartıp da geri mi çekilelim. Onu millet yapacak. Ama milletin bu işi yapması için herkesin kendine bir check up yapması lazım. Ben ne yapıyorum ne ediyorum da bu millet beni, onu oraya çıkartmıyor diye sorguya çekmesi lazım.' dedi.

Bunun üzerine Emrehan Halıcı, 'Millet bu işin karar noktası. Hepimiz millet ne karar verirse ona saygılıyız. O yüzden sizin başarınızı takdir ederek haklılık verdim. Ama sağlıklı bir yapı, bir parti olabilmek için ülkenin her konumunda hizmet etmek gerekir. Bir bayram temennisi millete de burdan mesajım. AK Parti'ye oy verenler bir de muhalefeti denesinler.' ifadesini kullandı.
haber 7-

 

Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor