'ADDK, MOLA RİZE' İLE KAVRON YAYLASI BUZUL GÖLLER’İNE YÜRÜYÜŞ

Atina Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü(ADDK) ile Molarize turizm her hafta yapmış olduğu doğa yürüyüşlerine bu haftada devam etti.

YAYLALARIMIZ 10.08.2020 10:56:02 129 0

Mert Yaşar

Zengin florasının yanı sıra dört mevsim karlı tepeleri, çayırları ve sık ormanlarıyla büyüleyen Kaçkar Dağları'nın zirvesinde bulunan göller, doğa sporlarıyla ilgilenen yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.

Atina Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü(ADDK) ile Molarize turizm her hafta yapmış olduğu doğa yürüyüşlerine bu haftada devam etti.

Dünya Doğayı Koruma Vakfınca 'Dünyanın korunması öncelikli 100 bölgesinden biri' gösterilen Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde, buzul vadileri ve isimlendirilmiş 31 buzul gölü bulunuyor.

ADDK ile Molarize’nin bu haftaki rotası ise Kavrun Göller bölgesiydi.

2267 metredeki Yukarı Kavron Yaylası, Ayder’den kolaylıkla ulaşabileceğiniz yaylalardan. Genelde günübirlik yürüyüşlerle Kavron Buzul Gölleri’ne çıkış için tercih ediliyor. Kaçkar Dağları’nda yapılacak zirve yürüyüşü için de başlangıç noktası. Pek çok yürüyüş yolunun kesişme noktası olduğundan yürüyüşçü ve dağcılar için cennet…

Geziyi düzenleyen gezi sorumlusu Tevfik Karali ve ADDK sorumlusu Abdullah Uzun’un önderliğinde yapılan yürüyüşe Rize-Çayeli-Pazar-Ardeşen-Fındıklı ilçelerinden yaklaşık 20 doğaseverler katıldı.

Gezisi Sorumlusu Molarize acente sahibi Tevfik Karali, Zirvede 3 irili ufaklı üç göl var, Buzul Gölleri olarak biliniyor. Yol boyunca akan dereyi takip ederek harika manzaralar ve çiçekler eşliğinde yürüyorsunuz. Göllere çıkmak istiyorsanız, yaylanın içinden giden araç yolunu takip ederek patikaya ulaşıyorsunuz. 2-2,5 saatlik çıkışla bazı yerlerde zorlasa da yollardaki işaretli taşları (babaları) takip ederek zirvedeki göller bölgesine ulaşmak mümkün” dedi.

ADDK sorumlusu Abdullah Uzun, Aslında yürüyüşe başlayanlar yolun tamamını yürümeye çekiniyorlar. Yukarıdaki manzaranın güzelliğini de düşündüğümüzde yürümeye devam etme kararını veriyorlar. Bu zorlu 2,5 saat süren rota sonun da yolu tamamlamayı başaranların mutlulukları gözlerinden okunuyor.” diye konuştu

Gezi ekibi ve doğaseverler hep birlikte Kaçkar dağlarının eteklerinde unutulmaz bir gün geçirdiler.


Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor