ACARA ÖZRK CUMHURİYETİ BAŞKANI PATARADZE, VALİ BEKTAŞ'I ZİYARET ETTİ

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze, Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 17.11.2017 14:41:20 22 0
ACARA ÖZRK CUMHURİYETİ BAŞKANI PATARADZE, VALİ BEKTAŞ
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Rize'ye gelen Pataradze'yi valilik binası önünde Vali Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcıları Emre Nebioğlu ve Abdullah Şen ile diğer ilgililer karşıladı. Vali Bektaş'ı makamında ziyaret eden Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze, burada yaptığı konuşmada, Bektaş ile iki ülke arasındaki konulara ilişkin fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Pataradze, 'Ekonomik, kültür, spor ve eğitim dallarındaki güzel ilişkilerimiz ve dostluğumuz daha da pekişecektir.' dedi.

Rizeli iş adamlarının Batum'da başarılı işler yaptığını ifade eden Pataradze, '7 milyon insanın Batum'a gelmesinde Rizelilerin desteği bulunuyor. Bu konuda bize iş adamları yardımcı oluyorlar. Bu desteğiniz ve yardımlarınız sayesinde 7 milyon rakamı gelecek yıl daha da artacaktır. Ekonomik, kültür, spor ve eğitim dallarındaki güzel ilişkilerimiz ve dostluğumuz daha da pekişecektir.' diye konuştu

Vali Erdoğan Bektaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Batum ve Gürcistan'ın kendileri için önemli olduğuna ve 2016 yılı içerisinde 7 milyon kişinin Sarp Sınır Kapısını kullandığını belirten Vali Bektaş, 'Çok ciddi ilişkilerimiz var. İş adamlarımız orada iş yapıyorlar. Burada da çay ve inşaat sektöründe ciddi anlamda çalışan Gürcü iş gücü var. Aynı coğrafyanın ve denizin şehirleri olarak, birbirimize daha yakın olmamız gerektiğini düşünüyoruz.' ifadesini kullandı.

Pataradze, ziyaret anısına Bektaş'a tablo, Vali Bektaş ise Hükümet Başkanı Pataradze'ye çay hediye etti.
Rize Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI