3 Yeni Projesi DOKA’dan Onay Aldı!

Toplam maliyeti 400 Bin TL’yi bulan Projeler yakında başlayacak.

YÖREDEN HABER 22.07.2013 13:34:34 88 0
3 Yeni Projesi DOKA’dan Onay Aldı!




Ömer Faruk Zenginal

Ardeşen Kaymakamlığı proje birimi tarafından hazırlanan “Ardeşen Yerel Tatlarını Arıyor” ve “Organik Tarım Eğitimi” projeleri ile Hayrunnisa Derneğince hazırlanan “Hayrunnisa Derneği Ahmet Hamdi YAZICI Etnografya Müzesi Kültür ve Turizm Projesi” Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından onaylandı.

1-“Ardeşen Yerel Tatlarını Arıyor” Ardeşen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan, ortakları Ardeşen Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Ardeşen Ziraat Odası’nın olduğu projemizin toplam bütçesi 47.805,00 TL olup, 3.585,00 TL’si Ardeşen Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılanacaktır. Projemizle ilçemizde yetişen yöremize özgü kaybolmaya yüz tutmuş tarımsal ürünleri pazara kazandırmak suretiyle halkımızın gelir seviyelerini yükseltmek ve özlenen yerel tatlara kavuşulması hedeflenmektedir.
2-“Organik Tarım Eğitimi” projesi yaklaşık bütçesi 10.000,00 TL’dir. Projemizle katılımcılara 5 gün boyunca yaklaşık 300 kişiye Organik Tarım, Organik Tarımın Genel Kuralları, Organik Tarımda Kontrol ve Sertifikasyon, Organik Tarımda Toprak Verimliliği, Gıda Güvenliği Açısından Organik Tarımda Üretim İlkeleri, Neden Organik Tarım, Konvensiyonel Tarım ve Organik Tarım arasındaki farklar, Organik Tarımın Faydaları konularında Eğitim verilecektir.
3-“Hayrunnisa Derneği Ahmet Hamdi YAZICI Etnografya Müzesi Kültür ve Turizm Projesi” toplam bütçesi 323.100,00 TL olup, 239.683,13 TL’si Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından karşılanacaktır. Ayrıca bütçenin Proje ortağı İl Özel İdare tarafından 62.831,65 TL’si, başvuru sahibi tarafından ise 20.585,22 TL’si karşılanacaktır. Proje iştirakçisi olarak Ardeşen Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, proje uygulama aşamasında teknik destek verecektir. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI