16. Ayder Kardan adam Festivali sona erdi

Festivalin son gününde Kardan adam yarışması yapıldı

YÖREDEN HABER 29.01.2024 13:05:00 405 0
16. Ayder Kardan adam Festivali sona erdi

Fotoğraflar; Bülent İsmailoğlu

Bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Kar Festivali ile misafirlerine ev sahipliği yapan dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder'de katılımcıların doyasıya eğlenerek karın keyfini çıkardı.

Renkli görüntülerin sahnelendiği festivalde Vali İhsan Selim Baydaş, Rize Milletvekili Muhammed Avcı / Rize milletvekili, Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin, Çamlıhemşin Kaymakamı Serkan Böyük, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör ve protokol üyeleriyle birlikte festival alanını gezerek vatandaşlarla sohbet ettiler.

“Suyun her halinin en güzel şekilde görüldüğü şehridir Rize". ifadeleriyle açıklamalarda bulunan Rize Valisi Selim Baydaş, "Sisi, yağmuru, deresi, dağları ayrı güzel. Şimdi görüyoruz; karlı hali hepsinden güzel. Ayder’in yaz aylarındaki yeşil halini görenler bugün karla örtülmüş halini görünce daha da hoşlarına gidecektir. Bu kar şenliklerini kültürel spor organizasyonlarına dönüştürdüğümüzde buraların daha canlı olduğunu hep birlikte göreceğiz Rize İyidere’den Fındıklı'ya kadar her köşesinde ayrı güzelliklerin saklı olduğu bir ildir. Bu güzellikleri hep birlikte keşfedelim, herkesi Ayder’e bu güzelliği görmeye bekliyoruz” dedi.

Son günde “KARDAN ADAM” yarışması yapıldı. Dereceye girenlere hediyeler verildi.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI