Tarih: 06.08.2019 15:54

15 Temmuz Gazisi Rize Yaylasında Duygu dolu açıklamalar yaptı

Facebook Twitter Linked-in

Çayeli-Gazi Hakan Yılmaztürk, darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yürüyen Rizeli 6 arkadaştan biri şehit biri gazi oldu.

İstanbul'da yaşayan Rize'nin Çayeli İlçesi'ne bağlı Başköy köyünden 6 arkadaş, Darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yürüdü. Darbe girişimine karşı duran 6 arkadaştan biri şehit, biri de gazi oldu.

Darbe girişimi sırasında yaralanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanı, evli ve 4 çocuk babası Hakan Yılmaztürk (38), arkadaşlarıyla birlikte o gece yaşadıklarını anlattı.

Darbecilere karşı yan yana direndiklerini anlatan Yılmaztürk, 'Arkadaşımız Muhammed Ambar şehit oldu. Biz de gazi olduk. Bizim elimizde taş, sopa, silah yoktu. Sadece kalbimizde iman vardı, dilimizde tevhit vardı. Başka bir şey yoktu.' dedi.

Rize Çayeli ’ye bağlı 2309 Rakımlı Zargistal Yaylasında Çobanlık yaptığı yerleri 20 sene sonra gelerek gezdi. Duygulu anlar yaşadı.

Gazi Hakan Yılmaztürk yaylaya vardığında hasret dolu kucaklaşma ile karşılandı.Semaverde Çay yapan komşularıyla yıllar öncesini konuşarak duygulu anlar yaşadı.

15 Temmuz Gazisi Yılmaztürk “Benim çobanlık yaptığım çocukluk yalılarımda bu yaylalarda araç yolu yoktu. Yaya geliyorduk. Hayvanlarımızı önümüze katıp yollara düşerdik. Şimdi ise eskisi gibi hayvancılık yok.20 sene üzerine ilk kez geldim. Çok küçükken gelirdik bu yayalara. İstanbul’a taşındık. Ve orada yaşıyoruz. Ara sıra sıla-i rahim yapıyor Çayeli’ne köyüme geliyordum. Yaylaya çıkmıyorduk.15 Temmuz’un ardından yaylalara gelip az da olsun bu güzel havayı teneffüs etmek çok güzel. Bizim çobanlık yaptığımız dönemde yaylalar çok kalabalıktı. Her gece bir evde toplanır sohbetler ederdik. Şu an daha çok turistik amaçla yaylalara geliyorlar ve buna da üzülüyorum.15 Temmuz’da köprüdeydim.(yüzünü göstererek) kurşun buradan girip çıktı. Şahadeti kıl payı kaçırdım. “O geceden yüzümde kalma bir şeref nişanesi taşıyorum”. Köylüm, akrabam en yakın arkadaşım Muhammed Ambar şehit oldu. Ben hiçbir zaman kendimi gerçek kahraman görmedim. Esas kahramanlar şehadet şerbeti içenlerdir. Onları rahmetle anıyorum. Hala tedavi gören gazi arkadaşlarıma Allah’tan şifalar diliyorum. Suyun yanında oluşu için “sohbeti özellikle bu sunun yanını seçtim. Çobanlık yıllarımda bu suyu çok içerdim” dedi.

1.VİDEO 20 YIL SONRA YAYLA ZİYARETİ

2.VİDEO 15 TEMMUZ GECESİ YAŞANANLARI İLK KEZ ANLATIYOR




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —