Yazıcı'dan İnceleme

Rize Şehir Hastanesi dolgu alanındaki çalışmaları inceleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı yıl sonuna kadar dolgu çalışmasının tamamlanıp üst yapı ihalesinin bu yıl içinde yapılacağını söyle

GÜNDEM 30.07.2022 10:15:20 14 0
Yazıcı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Şehir Hastanesi projesindeki son durumu yerinde inceledi. Yazıcı “Hem Eğitim Araştırma Hastanesi hem de merkez Devlet Hastanesi Rize'deki ihtiyaçları karşılama konusunda yetersiz kalıyor. Şehir Hastanesi'nin tamamlanması ile bu eksiklik giderilmiş olacak” dedi.

Rize’de devam eden yatırmaları inceleyerek son durum hakkında bilgiler alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı Şehir Hastanesi inşaat alanını inceledi. Milletvekili Osman Aşkın Bak, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Burak Ak ve teşkilat mensupları ile birlikte alanı inceleyen Yazıcı gelinen son durumla ilgili bilgi aldı.

ŞEHİR HASTANESİ 800 YATAKLI OLACAK

Rize Şehir Hastanesi’nin ülkenin prestij hastanelerinden biri olacağını söyleyen Yazıcı “Şehir hastanemizin alanında hızlı bir şekilde dolgu işlemleri devam ediyor. Yıl sonunda dolgu işlemleri tamamlanacak. Yaklaşık 8,5 milyon metreküp dolgu malzemesi kullanılacak ve 340 bin metrekarelik bir alan oluşturulacak. Bu alanın 50 bin metrekaresine hastane inşa edilecek.800 yatak kapasiteli olacak. Hem Eğitim Araştırma Hastanesi hem de merkez Devlet Hastanesi Rize'deki ihtiyaçları karşılama konusunda yetersiz kalıyor. Şehir Hastanesi'nin tamamlanması ile bu eksiklik giderilmiş olacak. Bu yıl içerisinde Şehir Hastanesi'nin üst yapı ihalesinin yapılabilmesi için de çalışmalar devam ediyor. Hızlı bir şekilde buradaki yapılaşmayı da tamamlayıp, özelde Rize halkının genelde Türkiye'de ihtiyaç duyan vatandaşların hizmetine sunacağız. Bu da gurur verici projelerimizden bir tanesi. Ülkemiz için prestijli bir hastane olacak” dedi.

RİZE'DE 3 YATIRIM DENİZ DOLGUSU İLE YAPILIYOR

Rize’de zaruretten dolayı büyük projelerin deniz doldurularak hayata geçirildiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı “Şu anda Rize'de devam eden projelerden 3 tanesi deniz doldurularak yapılıyor. Lojistik Liman zaten denizde olur. Rize Merkez’de yapılan millet bahçesi de, Şehir Hastanesi de zaruret dolayısıyla dolgu alanı üzerinde yapılıyor. Kent dağlık bir araziye sahip olduğu için yatırımları yapmaya uygun olan bulunmuyor. Mecburen, zorunluluk dolayısıyla dolgu yapmak suretiyle bu hizmet ünitelerini hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı