TRAFİKTE YAYA ÖNCELİĞİ” ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı’nca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla düzenlenen etkinlik Hopa ve Kemalpaşa’da gerçekleştirildi

GÜNDEM 30.09.2022 13:23:35 36 0
TRAFİKTE YAYA ÖNCELİĞİ” ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hayati Akbaş

HOPA-KEMALPAŞA

HOPA-İçişleri Bakanlığı’nca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla düzenlenen etkinlik Hopa ve Kemalpaşa gerçekleştirildi.

Trafik lambalarının bulunmadığı bölgelerde (okul önlerinde) yaya çizgileri Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Belediye Başkanı Taner Ekmekçi İlçe Emniyet Müdürü Hasan Cavit, İlçe Jandarma Komutanı Sinan Yağız tarafından kırmızıya boyandı, çocuklara boyama kitabı hediye edildi. Öğrencilerin trafikte güvenli bir şekilde okullarına gidip gelebilmeleri için, sürücülerin yaya önceliğine gösterdikleri hassasiyeti en üst noktaya taşımak amacıyla düzenlenen etkinlikte, etkinliğe katılan protokol üyeleri öğrencilerle birlikte yaya geçidinden geçti.

Kemalpaşa’da İstanbul Bazaar önünde düzenlenen etkinlikte Kaymakam Mesut Coşkun, “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla düzenlenen “Önce Yaya” farkındalık etkinliğine katıldı.

Öğrencilerin trafikte güvenli bir şekilde okullarına gidip gelebilmeleri için, sürücülerin yaya önceliğine gösterdikleri hassasiyeti en üst noktaya taşımak amacıyla düzenlenen etkinlikte, Kaymakam Coşkun ve etkinliğe katılanlar öğrencilerle birlikte yaya geçidinden geçti

ARTVİN

ARTVİN-İçişleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla ülke genelinde eş zamanlı 'Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU' sloganıyla kampanya gerçekleştirildi.

Trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030 yılına kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedeflenerek önceki yıllarda düzenlenen 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın', 'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz' ve 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' kampanyalarının ardından bu yıl da 'Trafikte Her Yıl Daha İyiye' sloganı doğrultusunda 'Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU' sloganıyla yaya önceliğine yönelik farkındalık çalışmalarına devam edilecektir.

Kampanya kapsamında Yenimahalle İlkokulu önünde gerçekleştirilen programa Artvin Valisi Yılmaz Doruk, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, daire müdürleri, kurum amirleri, öğretmenler ve ellerinde bayrakları ile öğrenciler katılım sağladılar. Programda öğrencilerle birlikte yaya geçidini kullanan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, öğrencilerle birlikte sembolik olarak yaya geçitlerinden birini kırmızıya boyadı. Etkinlik öğrencilere yönelik olarak okul bahçesinde düzenlenen trafik eğitimi etkinliğiyle son buldu.

Necmettin Numanoğlu

ARHAVİ

ARHAVİ-Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak başlatılan program kapsamında ilçemiz Arhavi’de de etkinlik düzenlenerek, bilgilendirmelerde bulunuldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya kapsamında “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla ilçemizde yapılan etkinliğe İlçe Kaymakamı Burak Çimşir, Arhavi Belediye Başkan Vekili Emine Kuruoğlu Aydınlıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Taner Çiğdem, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Temur, kamu kurumlarının daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen etkinlikte yaya geçidindeki bir şerit dikkat çekmek amacıyla kırmızı renge boyandı. Daha sonra protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından trafikteki araç sürücülerine bilgilendirici broşürler dağıtıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı