Şubat ayı meclis toplantısı Yapıldı

Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nın (RTSO) Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı.

GÜNDEM 26.02.2022 11:34:38 18 0
Şubat ayı meclis toplantısı Yapıldı

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nın (RTSO) Şubat ayı meclis toplantısına katılarak sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda Karaman, Üniversitenin geçmişten bugüne kaydettiği mesafeyi, ülkemizdeki ve dünyadaki konumunu, hayata geçirilen yatırımları ve yeni dönemde gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeleri anlattı.

Görev süreleri boyunca kaliteyi artırmaya odaklandıklarını vurgulayan Rektörümüz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı ile birlikte Üniversitemizde gerçekleştirilen altyapı çalışmalarına değindi.

Rektör Karaman, İyidere Lojistik Merkezi’nde gelinen noktada Üniversitemiz ve RTSO’nun önemine dikkat çekti.

Üniversitenin çay konusunda yaptığı çalışmaları detaylı şekilde anlatarak son yıllarda ilimiz gündeminde olan Çay Kanunu konusunda atılan adımlardan söz eden Rektör Karaman, hazırladıkları kanun taslağının çay üretiminde müstahsilinden üreticisine kadar tüm aktörlerin haklarını koruyacak bir çalışma olduğunu düşündüklerini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde kuruluşu gerçekleştirilen Üniversitemiz ve Türk Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Anonim Şirketi Rize Şubesi hakkında da bilgi veren Rektörümüz, söz konusu teknokentin bir ayağının Rize’de Üniversitemiz içerisinde bulunduğunu, diğer ayağının da İstanbul’da bulunduğunu ve bu sayede pazara yakınlık konusunun çözüme kavuştuğunu ifade etti.

Rektör Karaman konuşmasının sonunda Üniversitemiz bünyesinde akademisyenler tarafından hazırlanan ve 1200 katılımcıya yapılan anketlerden elde edilen veriler ışığında ortaya çıkarılan “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğrenci ve Akademisyenleri ile Rize Halkının Karşılıklı Algı ve Beklentileri” adlı kitabın tanıtımını yaptı.

Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin de bir konuşma gerçekleştirdi. Üniversite ile Türk Alman Üniversitesi işbirliğinde faaliyete geçirilen Teknokent projesi hakkında detaylı bilgi veren Rektör Yardımcısı Bilgin, projenin İstanbul’daki inşaatının devam ettiğini, Rize’deki binasının inşaatının da yıl içerisinde başlayacağını belirtti. Bina inşaat çalışmaları devam eden İstanbul’da ve Rize’de prefabrik yapılar içerisinde faaliyetlere başladıklarını vurgulayan Rektör Yardımcısı Bilgin, Rize’de Üniversitemiz bünyesindeki teknokentin proje başvurularının 18 Şubat 2022 itibariyle başladığını, yatırımcıların ve projesi olan girişimcilerin online olarak veya kendileri ile iletişim kurarak proje geliştirme imkânına sahip olabileceklerini ifade etti.

Konuşmalarının ardından Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin RTSO Meclis Üyelerinin sorularını yanıtladı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı