Sorun Çözüldü

Yusufeli yeni yerleşim yerinde ticari faaliyet gösterecek olan esnafların depo yerleri, depodan satış yapılan alanlar, oto yıkamalar, halı yıkamacılar ve park işletmecilerinin kullanması için arsa kiralamaları yapıldı.

GÜNDEM 12.12.2022 11:41:54 21 0
Sorun Çözüldü

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yusufeli yeni yerleşim yerinde ticari faaliyet gösterecek olan esnafların depo yerleri, depodan satış yapılan alanlar, oto yıkamalar, halı yıkamacılar ve park işletmecilerinin kullanması için arsa kiralamaları yapıldı.

Mevcut ilçe de ticari faaliyet gösterirken hak sahibi olamayan, kendisine çıkan iş yeri yapacağı işe uygun olmayan ve arz edeceği mal veya mamulü depolayacak alanı olmayan 132 esnafa yeni ilçenin muhtelif yerlerinde yapacakları işe uygun olmak kaydıyla yaklaşık 20 Dönüm alan kiralama usulü ile verildi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Yusufeli ziyareti sırasında ifade ettiği üzere yeni ilçe de bahse konu konularda mağduriyet yaşayan esnafların sorunlarının çözüme kavuşturulduğu ve Bakanlık tahsisi ile bu görevin Yusufeli Belediyesine verildiği açıklanmıştı. Yusufeli Belediyesi yürüttüğü çalışma ile önce mevcut ilçede ki esnafları tek tek dolaşarak depo veya işine uygun arsa konusunda esnafların taleplerini aldı. Daha sonra yeni ilçe yeri imar planında uygun olan alanlar belirlenerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bu alanların tahsisi Yusufeli Belediyesine yapıldı. Yapılan tahsisin ardından olağanüstü toplanan Yusufeli Belediye Meclisi çalışmaya son şeklini vererek esnafların bizatihi katılımı ve kura çekme yöntemi ile arsa ve depo yerlerinin kiralanmasını gerçekleştirdi.

Yürütülen çalışma hakkında açıklama yapan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin,” Esnaflarımızın haklı taleplerinden olan bu meseleyi bugün itibariyle çözüme kavuşturmuş olmanın verdiği memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bu konu daha önce gerçekleştirdiğimi koordinasyon toplantılarında da sıkça dile getirdiğimiz ve acilen çözülmesi gereken bir konu idi. Yürüttüğümüz çalışmalar sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Murat Kurum’un son ziyaretinde çözümün nasıl ve ne şekilde yapılacağı konusunda karar verilmişti. Sayın Bakanımızın da açıklamaları doğrultusunda Belediye Meclisimizi olağanüstü gündem ile toplayarak süreci başlatmıştık. Bugün itibariyle de süreci tamamlamış olduk. Geldiğimiz noktada ilçemizde ticari faaliyet gösteren tüm esnaf kardeşlerimizin taleplerine uygun alanları belirlemeye çalıştık ve kura çekme yöntemi ile kendilerine kiralamalarını yaptık. Çalışmamızın bu aşamaya gelmesinde büyük emeği olan Artvin Milletvekilimiz Sn. Erkan Balta’ya ilçem ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. İnşallah önümüze çıkan tüm zorlukların teker teker aşarak bu güzel coğrafyayı kendimize vatan kılacağız. Süreç boyunca gece gündüz demeden emek veren başta Belediye Meclis Üyelerim olmak üzere Belediye çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.

Kiralamaları yapılan alanların kullanım şekli ile üst yapılarını tamamlayarak faaliyete geçirmesi süreye bağlanarak bu alanda oluşabilecek olası her herhangi bir sorunun önüne geçilmiş oldu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı