Şimdi bunun zamanımaydı

Şimdi bunun zamanımaydı

GÜNDEM 20.03.2023 10:15:13 26 2
Şimdi bunun zamanımaydı

Gazeteci Gençağa Karafazlı'nın Kuzeyteve haber sitesinde gündeme taşıyıp, Pazar Belediyesi ile Rize- Artvin Havalimanı müdürlüğü arasındaki SU kullanımına ait Pazar Belediyesince tahakkuk ettirilen ücret için itirazlar olduğunu yazdı.

Karafazlı yazısında: Rize -Artvin havaalanı müdürlüğü Rize’nin Pazar ilçesi AKP’li belediyesi tarafından kendilerine kesilen 128 bin TL su faturasına tepki gösterdi. Havaalanı müdürlüğü devlet kurumu olduğunu bu nedenle kendilerine kesilen su faturası bedelinin devlet kurumlarına belirlenen fiyat üzerinden su faturası bedeli çıkartılmasını isteyerek Pazar belediyesine dilekçe verdi. Bunun üzerine Geçen hafta toplanan Pazar belediye meclisi havaalanı müdürlüğünün verdiği itiraz dilekçesini görüştü. Belediyenin AKP ve CHP li meclis üyeleri itirazı ret ettiğini belirtiyor.

BELEDİYE YETKİLİLERİ YERİNE CEVABI PAZAR CHP İLÇE BAŞKANI BALTA VERİYOR

Karafazlı; CHP Belediye meclis üyelerinin neden Ak Parti Meclis üyeleriyle kabul oyu kullandığını Pazar CHP İlçe Başkanı Kazım Balta’nın cevabı yazısında ise şunları kaydetti.

Pazar belediyesi meclisinin aldığı kararı değerlendiren CHP Pazar ilçe başkanı Kazım Balta konuyla ilgili şunları söyledi.

“Bizim 4 belediye meclis üyesi arkadaşımızla grup kararı aldık çünkü, Rize Artvin havaalanı, bir hastane, bir valilik, bir sağlık ocağı gibi değildir. Burada oto park parası, iş yeri kiraları vs. çok pahalı bir su bir simit piyasa değerinin çok çok üzerinde yani burada bir ticaret anlayışı söz konusudur. Belediye mali işler müdürlüğü buradaki durum değerlendirir ve fiyat belirleme yetkisi olan belediye meclisine sunar. Belediye meclisi de bu tespite göre karar alır ve meclis idari işlerin önerdiği bir metre küp fiyatı 64 TL rakamını uygun bulmuş ve onaylamıştır.

Havaalanı yetkililerinin suyun pahalı olduğunu dair itirazları olabilir bu normal bir durumdur ancak havaalanına bir iş yeri veya sıradan bir ticarethane muamelesi yapmamız mümkün değildi. Dolayısıyla Pazar belediyemizin aldığı bu kararı bizlerde CHP meclis üyeleri olarak yerinde bulduk. Zaten Belediyelerin gelirleri oldukça kısıtlı siz burada ticarethane gibi faaliyet yürütüyorsunuz bunun bir bedeli tabii ki olacaktır”

Ben bu açıklamayı gündeme taşıyan gazeteci arkadaşım Gençağa Karafazlı’ya teşekkür ederim. İlçemizde gelişen olayları bize aktardığı içinde sağ olsun var olsun.

ŞİMDİ BUNLARIN ZAMANIMIYDI?

ABDULLAH UZUN

Zaman zaman ilçemin gündemiyle haberler kaleme alarak sizleri bilgilendiriyorum.20.03.2023 Pazartesi (bugün) gözüme bir haber takıldı. Yıllarca hizmet edip emekli olduğum ilçem Belediyesi ile Uzun yıllar yapılması için elimden geleni sarf ettiğime inandığım Havalimanı arasında başlayan SU tartışmasına çok ama çok üzüldüm.

Hangisine cevap vereyim. Belediye yetkililerinin sessiz kalıp, CHP İlçe Başkanı değerli arkadaşım Kazım Balta’nın açıklamalarına mı? yoksa daha yeni kurulmuş henüz ülke içinde birçok ile seferleri başlatmamış, yurt dışı seferlerine bismillah dememiş havalimanımıza bu kadar erken gümrükten mal kaçırır gibi su faturası dayatılmasına mı cevap vereyim?

BİRAZ DAHA BEKLENSE OLMAZMIYDI?

Çok yazık. Üzüldüm. Seçimlere koşar adım gittiğimiz bu ortamda bu ve buna benzer tabloları yaşamak bu ilçenin bir ferdi ve gazetecisi olarak ne desem ne yazsam boştur. Ne bizi anlıyorlar, Ne de anlamaya çalışıyorlar.

Birde şunu belirtmekte fayda görüyorum:” bazı konularda hep ikiye hatta üçe bölünen Belediye meclisinde görev alan partileri de kutluyorum bu çok önemli konu hakkında “ORTAK KARAR” aldıkları içinde tebrik ediyorum!


Anahtar Kelimeler:
Erdoğan Pınar
20.03.2023 10:36:18
Abdullah bey; Koskocaman havaalanına giden fatura 123 bin TL. Rahmetli Naci Atabey dönemini hatırlıyorum. Bizim fabrikanın ödediği su parası personel maaşlarının ödemesine yetiyor ve çalışanlar rahat nefes alıyorlardı. Tedaş elektriği havaalanına bedavamı veriyor. Ben belediyeye daha fazla katkısı olacağını düşünmüştüm. Bu rakkam o havaalanının düşündükçe fazla bulmuyorum.

Mehmet ENGİN
20.03.2023 11:36:32
Bu karar,oy birliğiyle deyil oy çokluğu ile alındı. Bu haberi yapan,bu karara red oyu vereni de yazsaydi bir zahmet.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI