SAZANGİLLER AV YASAĞI BAŞLADI

Artvin’de Sazangil türleri olan Sazan, Yayın, Sudak, Kefal balıklarının avcılığı 1 Nisan – 30 Haziran tarihleri arasında tüm iç sularda yasaklandı.

GÜNDEM 15.04.2023 10:07:11 136 0
SAZANGİLLER AV YASAĞI BAŞLADI

Hayati Akbaş

HOPA-Su ürünleri kaynaklarının korunması ve balık türlerinin avcılığının sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla türlerin üreme dönemlerinde avlanmaları Ülke genelinde yasaklanmaktadır. Bu kapsamda Artvin’de Sazangil türleri olan Sazan, Yayın, Sudak, Kefal balıklarının avcılığı 1 Nisan – 30 Haziran tarihleri arasında tüm iç sularda yasaklandı.

Yasak süresince barajlarda ve iç sularda gerek amatör gerekse ticari avcılık yapmak, bu amaçla avlak sahalarında av aracı bulundurmak yasak olup yapılan ihlallerde 2023 yılı için en az 824 TL idari para cezası ( ihlal çeşidine göre farklılık göstermekte ), ürüne ve av aracına el koyma işlemleri uygulanacağı açıklandı.

Artvin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Bilinmelidir ki bu yasak ve sınırlamalar kaynaklarımızı gelecek nesillerimize aktarabilmek, ekosistemi korumak ve her balığa en az bir kere üreme hakkı tanımaktır.

Çünkü doğal kaynaklarımız sonsuz değildir.

Tüm vatandaşlarımızın yasak avcılık faaliyetlerini İl / İlçe Müdürlüklerimiz ya da Jandarma ekiplerine bildirmeleri büyük önem arz etmektedir” denildi..


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI