"Salınbaş Altın Madeni" açık Ocak işletmesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı

İstanbul Artvin Çevre Platformu ve Artvin Çevre Platformu temsilen, 2. Cerattepe vakası diye adlandırılan "Salınbaş Altın Madeni" açık Ocak işletmesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı

GÜNDEM 13.04.2023 10:59:39 74 0
"Salınbaş Altın Madeni" açık Ocak işletmesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı

Hayati Akbaş

İSTANBUL-İstanbul Artvin Çevre Platformu ve Artvin Çevre Platformu temsilen, 2. Cerattepe vakası diye adlandırılan 'Salınbaş Altın Madeni' açık Ocak işletmesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul şubesinde yapılan toplantıda İstanbul şubesi yönetim kurulu başkanı Selahattin Beyaz'ın açılış konuşması ile başladı. Çevre Mühendisler Odası üyesi olan, Artvin Ardanuç’lu Hakan Tekin’in yaptığı sunum ile tüm detayları ile katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Bilgilendirme toplantısında Salınbaş Projesinin Artvin ve Ardanuç için büyük tehditler oluşturduğunu, Artvin'in, Ardanuç'un en güzel yaylalarını kapsadığını vurgulandı. Hakan Tekin açık işletmenin, bölge ve Deriner Barajı için büyük tehdit oluşturacağını ifade ederek, yerel halkının mutlaka detaylı bilgilendirilmesi gerekliliğini vurgulayarak, Projenin tek bir olumlu yanı olmadığını, yaşamı olumsuz etkileyeceğini yaptığı araştırmaları ile katılımcılara aktardı.

Salınbaş Altın Madeni Projesinin Açık Ocak İşletmesi, Ardanuç'un Gümüşhane Köyü, Köseler Köyü, Yaylası, Avalar Köyü ve bölgesinin en çok tehdit altında olan bölgeler olduğu katılımcılara anlatıldı.

1300 rakımlı Salınbaş tepesi için yapılan projede, Cevher Havuzlarında Siyanür ile Maden ayrıştırılacak olmasından dolayı, bölgenin ciddi tehdit altında olduğunu vurgulayan Hakan Tekin detaylı açıklamaları ile katılımcıları bilgilendirdi.

Sunum sonunda, soru cevap şeklinde ve neler yapılabilir istişare edildi.

Toplantıya Borçka Çoruh havzaları Derneği Başkanı Hasibe Özkan ve İmdat Altun’ da katılım sağladı


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI