RTEÜ'DE SEMİNER

RTEÜ Üniversitende Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından “Pakistan’da Çay Tarımı ve Çayın Ticarileştirilmesine Yönelik Faaliyetler” konulu eğitim semineri düzenlendi.

GÜNDEM 18.02.2022 10:06:48 46 0
RTEÜ

“Çay Eğitim Projesi” kapsamında planlanan eğitim faaliyetlerinin dördüncüsü, Pakistan Ulusal Çay ve Katma Değerli Ürünler Araştırma Enstitüsü yöneticiliği yapmış olan Dr. Farrukh Siyar Hamid tarafından gerçekleştirildi.

Programda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR bir açılış konuşması yaptı.

Ülkemize ve bölgemize önemli bir katma değer sağlayan çayın Pakistan’a tanıtılmasıyla Türk çay ihracatında önemli bir adım atılacağını ifade eden Rektör Yardımcısı Demir, çay ihtisaslaşma eğitim faaliyetleri kapsamında dünyanın farklı bölgelerinden bilim insanları ile iş birliklerinin devam edeceğini söyledi.

Açılış konuşmasının ardından, Dr. Farrukh Siyar Hamid “Pakistan’da Çay Tarımı ve Çayın Ticarileştirilmesine Yönelik Faaliyetler” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Hamid, Pakistan ekonomisinde çayın rolü, Pakistan’da çay araştırma ve geliştirme faaliyetleri, çay tarımında mevcut durum, çay yetiştiriciliğinin faydaları ve Türkiye ile olası iş birlikleri konularında detaylı bilgi verdi.

2020 yılı verilerine göre Pakistan’ın 590 milyon Amerikan doları değerindeki ithalat hacmiyle dünya çay ithalatında 1. sırada olduğunu ifade eden Hamid, Türk çayının Pakistan’da tanıtılması ve pazarlanmasına yönelik olası ticari iş birliklerine hazır olduklarını vurguladı.

Soru cevap kısmının ardından program sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI