RTEÜ Danışma Kurulu Toplantısı Vali Kemal Çeber’in Başkanlığında Yapıldı

RTEÜ Danışma Kurulu Toplantısı Vali Kemal Çeber’in Başkanlığında Yapıldı

GÜNDEM 27.12.2019 07:55:45 26 0
RTEÜ Danışma Kurulu Toplantısı Vali Kemal Çeber’in Başkanlığında Yapıldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Danışma Kurulu Toplantısı Rektörlük Toplantı Salonunda Vali Kemal Çeber’in Başkanlığında ve kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Kemal Çeber’in başkanlığında yapılan toplantıya Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Prof. Dr. Ali Bilgin ve Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ile bazı iş insanları ve RTEÜ öğretim görevlileri katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman Üniversite ve Danışma Kurulu Toplantısının gündeminde bulunan konularla ilgili olarak bilgi verdi.

Daha sonra söz alan Vali Kemal Çeber, ” Akademik başarıları ile takdir toplayıp kısa zamanda ülkemizin seçkin üniversiteleri arasındaki haklı yerini alan Üniversitemiz, ilimizde ve bölgemizde eğitime önemli katkılar sağlayan saygın, bölgenin ufkunu açacak, farklı bakış açıları katacak ciddi bir kurumdur. Geçtiğimiz günlerde Türk Standardları Enstitüsü Yönetim Kurulu tarafından denetim sürecini başarıyla tamamlayan Üniversitemize, TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Takdimini gerçekleştirmenin gururunu birlikte yaşadık. Ayrıca Üniversitemiz, Yurt içinde ve yurt dışında nitelikli üniversite olma hedefinde ilerleyerek, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan en çok proje desteği alan 28.üniversite olmuştur. Üniversite yönetimimizi tüm birimleriyle birlikte; kararlı, gayretli çalışmalarından ve elde ettiği başarılardan dolayı tebrik ediyorum.

Ar- Ge, inovasyon, ticarileştirme ve istihdam yaratma faaliyetlerinin dünya ekonomisine yön verdiği günümüzde üniversiteler illerin ve bölgenin itici gücü haline gelmekteler. Üniversitemiz kamu kurum ve kuruluşlarıyla olan ilişkileri bakımından birlik beraberlik içinde, işbirliğini arttırarak çalışmalarına devam etmekte ve bundan da elbette memnuniyet duymaktayız. Bu uyumunda üniversite-kamu ve üniversite-sanayi işbirliğine önemli katkıları olacağına inanıyoruz.” dedi.

Toplantı gündemde bulunan konularla ilgili katılımcıların görüşlerini belirtmesi ve gündemde bulunan maddelerin görüşülmesiyle sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı