Rizeli Kadınlar Depremzedeler için Kermes Düzenledi

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediyesi Kadın Meclisi ile il ve ilçe kadın kooperatifleri tarafından depremzede vatandaşlar yararına düzenlenen kermese katıldı.

GÜNDEM 9.03.2023 13:01:24 138 0
Rizeli Kadınlar Depremzedeler için Kermes Düzenledi

Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanında düzenlenen ve geliri deprem bölgesindeki vatandaşlar yararına kullanılacak 'Evden ele tek yürek' sloganı ile kurulan kermeste Rizeli kadınlar tarafından hazırlanan yiyecek ve içecekler satışa sunuldu.


Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metinle birlikte kermesteki stantları gezerek gösterdikleri çaba için kadınlara teşekkür etti.


Vali Çeber, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin olduğu ilk andan itibaren Rize'nin tek yürek mücadele ettiğini belirterek, “Bu zor süreçte ülke olarak birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, herkes gücü yettiğince gönlüyle, beyniyle, enerjisiyle yaptıklarıyla ve yapacaklarıyla deprem bölgesinde oldu.


Rizeli kadınların Dünya Kadınlar Günü'nde farkındalık oluşturmak adına önemli bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirten Vali Çeber, “Rize Belediyesi Kadın Topluluğu, kooperatifler hep beraberce kermes organize etti. İnşallah buradan elde edilen geliri de yine depremzedeler için kullanılacak. Rize olarak kalbimizle, gönlümüzle her zaman o Rize insanının dünyaca bilinen sıcakkanlılığıyla, samimiyetiyle, dürüstlüğüyle, paylaşım gücüyle afetzedelerimizle beraber oluyoruz. Hem afet bölgesindeki afetzedelerimiz için elimizden ne gelirse tüm Rize olarak yapmaya gayret ediyoruz hem de afet bölgelerimizden ilimize gelen afetzede misafirlerimiz için 'Neler yapabiliriz?' diye sonuna kadar gayret ediyoruz. Bunu resmi kurum ve gönüllüler hep birlikte ortak yapıyoruz” dedi.


Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de herkesin deprem bölgesine karınca kararınca yardımda bulunduğunu belirterek, 'Bazen kişisel olarak, fiziksel olarak orada oldular. Bir kısmı ayni ve nakdi yardımlarla orada oldu. En başta devletimiz tabi oradaydı ilk günden itibaren ve halen devam ediyor. Şu anda depremin birinci ayı demeden konutlar yapılmaya başlandı. Burada da Rize'deki kadınlarımız, kooperatiflerimiz, kent konseyimiz bir araya geldi. Oradan kazandıklarımızı da Rizelinin aldığından olan kazancı da oraya yollayalım. Bu simgesel anlamda önemlidir.' şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI