Rizeli hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı

İki yılın ardından kutsal topraklara gidecek hacı adayları, sevinç gözyaşlarıyla yola çıktı.

GÜNDEM 28.06.2022 10:50:05 79 0
Rizeli hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Hac farizasını yerine getirmek üzere Rize’den yola çıkan hac kafilesi, düzenlenen merasimle kutsal topraklara uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile ilimizden kutsal topraklara gidecek hacı adayları için Rize Merkez Sahil Camii’nde uğurlama merasimi düzenlendi. Merasimde Kur’an-ı Kerim, ilahi, salavat ve telbiyeler okunmasının ardından hacı adayları Rize-Artvin Havaliman’ından dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Programda konuşan İl Müftü Vekili Abdulkerim Karabıyık, “İki yıldır hasretini çektiğiniz, hayalini kurup özlemiyle yanıp tutuştuğunuz mübarek beldeye, Beytullah’a gidiyorsunuz. Rahman’ın misafirleri olarak kutsal bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Öyle bir yolculuk ki; sayısız hikmet ve güzellikleri içinde barındıran mübarek bir yolculuk. Yolculuğunuz hayırlı olsun. Gittiğiniz yerlere bizden selam götürün. Ülkemizin iyilik ve selameti için bol bol dua edin. Sağlık ve sıhhatle ibadetlerinizi tamamlayarak geri dönmeyi Rabbim sizlere nasip eylesin.” dedi.

Derepazarı İlçe Müftüsü Metin Dertli’nin yaptığı dua ile uğurlanan hacı adayları, sevinç gözyaşlarıyla kutsal topraklara gitmenin heyecanını yaşadılar.

İLK KAFİLE KABE'DE

Hac farizasını yerine getirmek üzere Rize’den yola çıkan hacı adayları kutsal topraklara ulaştı. Konaklayacakları otelde Din görevlileri tarafından karşılanan hacı adayları, bir süre istirahat ettikten sonra Kabe'ye intikal etti…



Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI