Rize’de yollar açılıyor

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine Bağlı 5 köy yolu 5 ay sonra açılıyor.

GÜNDEM 14.04.2023 13:11:19 79 0
Rize’de yollar açılıyor

ÇAMLIHEMŞİN-Çamlıhemşin ilçesine bağlı 5 Muhtarlığa bağlı köy yolları, Sudüşen ve Alipaşa,Kale ve Sıraköyler mevkiinde Kar yağışı sonucu meydana gelen Çığ düşmesi nedeniyle 5 ay kapalı kalıyor.

Yaylaya çıkma sezon açılacağı zaman ilçeye bağlı en kalabalık köy olma özelliğini de taşıyan 5 köy muhtarı, yolların açılması için bir araya gelerek karar alarak bu alınan kararı Çamlıhemşin Kaymakamlığına iletiyorlar.Aldıkları olurla da yolların açılmasına başlıyorlar.

Her yıl olduğu gibi bu yılda 5 köy muhtarı Ramazan Bayramına bir hafta kala Çığ düşerek kapanan yolları İl Özel İdaresine bağlı iş makineleriyle dün itibarıyla giderek yolların açılmasına başladılar.

5 köy muhtarı, Sefer Dolar (sıraköy),Bekir Altun (ortayayla),İbrahim Köseoğlu (ortaklar),Mehmet Ali Yanmişoğlu (kale köyü), Eyüp Tikbaş (yazlık köyü) dün başlattıkları yol açılması ile ilgili çalışmalara bugün de devam ettiler.

Yazlık Köyü Muhtarı İbrahim Kösoğlu, “ Dün başlattığımı yol açım çalışmalarına bugün de devam ediyoruz. Emeği geçen ilçe kaymakamımıza ve il özel idaresi çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi

Kösoğlu, “bayramda köylerine çıkmak isteyen vatandaşların yolları açık olacak. Hayırlı olsun diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI