Rize’de rekor müracaat, işlemlerin yüzde 90’ı tamamlandı

Rize’de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında yapılan 7 bin 100 başvurunun yüzde 90’ı tamamlandı. SGK Rize Müdürlüğünde 3 Mart’ta başlayan yoğun mesai hafifledi.

GÜNDEM 30.05.2023 15:49:01 35 0
Rize’de rekor müracaat, işlemlerin yüzde 90’ı tamamlandı
HABER:ARZU ERBAŞ
Rize SGK İl Müdürlüğünde EYT işlemleri devam ediyor. SGK personelinin yasanın yürürlüğe girerek başvuruların başladığı 3 Mart 2023 itibari ile hızlanan yoğun mesaisi sonucunda işlemlerin yüzde 90’ı tamamlandı. 7 bin 100 kişinin emeklilik için başvuruda bulunduğu süreç içerisinde bir anda yapılan müracaatların işlemleri tamamlanırken, diğer taraftan sigortalılık süresi ve hizmet günü şartları oluşanların müracaatları devam ediyor. Özellikle 4/B ve BAĞ-KUR kapsamı hizmetleri olanların diğer illerdeki SGK’larla olan yazışmaların cevapları beklenirken, yeni müracaatlar ile birlikte yaklaşık 500 kişinin dosyası EYT işlemleri için inceleniyor.

‘REKOR MÜRACAAT OLDU’

Rize SGK İl Müdürü Mustafa Bakırcı rekor bir başvuru sürecini büyük ölçüde tamamladıklarını belirterek “EYT kapsamı istatistik verilerimizi inceledik. Rekor müracaat oldu. Çalışma arkadaşlarız yaptığımız uygulama ile mesai gözetmeksizin çalıştılar. Tüm müracaatlar işleme alındı ve birçok sorunlu dosya ile birlikte sorunsuz dosyaların aylıkları bağlandı. Yeni gelenler ve işlemde bekleyen diğer dosyaları da tamamlayacağız. Biriken dosyaların tamamlanması ile artık normal mesaiye döneceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI