Rize'de çocuk şenliği etkinliği düzenlendi.

Rize Valiliği himayesinde İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinatörlüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hüseyin Hakkı Köseoğlu ve arkadaşlarının katkılarıyla ilimizde misafir olan depremzede çocuklara moral ve motivasyon sa?

GÜNDEM 24.02.2023 10:23:14 41 0
Rize

Asrın felaketinin yaşandığı ülkemizde, devlet millet el ele vererek maddi ve manevi yaralar sarılmaya devam ediliyor. Depremin ilk anından itibaren insani ve ekipman yardımlarını bölgeye hızlıca gönderen ilimiz; devam eden süreçte Rize’ye gelen depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için tüm kurumlar ve gönüllü hemşehrilerimizin destekleri sürüyor.

İlimize misafir olan depremzede vatandaşlarımız için bütün imkânlar seferber edilmiş durumda olup, barınma, beslenme, giyim gibi temel ihtiyaçların yanı sıra yaşadıkları büyük travmayı atlatmaları için psikososyal destek verilmektedir. Afetten en çok etkilenen ve eğitimlerine ilimizde devam eden atmacalar için ise; etkinlik ve programlar düzenlenerek deprem gündeminden uzaklaşmaları sağlanıyor.

Misafir çocuklarımız için Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen çocuk şenliğinde; palyaço gösterisi, yüz boyama, balon süsleme, kukla gösterimi ve animasyon film gösterimi yapıldı. Patlamış mısır, pamuk şeker ve çeşitli ikramlar da bulunuldu.
Programa katılan Rize Valisi Kemal Çeber’in eşi Neslihan Ayan Çeber, Rize Vali Yardımcısı Ertuğrul Arslan ve kurum müdürleri çocuklarla yakından ilgilenerek, birlikte oyunlar oynayıp bir süreliğine de olsa depremin olumsuz etkilerinden kurtulan çocukların keyifli zaman geçirmelerini sağladılar.

Rize’de toplamda 3 bin 600 depremzede misafir edilmektedir. Bu misafirlerimizden 406'sı öğrenci olup, eğitimlerine burada devam etmektedir.

Bu tip sosyal faaliyetleri organize etmek ve destek vermek isteyen vatandaşlarımız Rize Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğümüzle iletişime geçebilirler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI