Prof. Dr. Dalgıç, TBMM Komisyonunda balıkçılığın sorunlarını anlattı

TBMM’de balıkçıların sorunlarını araştırmak üzere kurulan komisyon, ilk toplantısını yaptı. Komisyon üyesi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç sektör ile ilgili tespitlerini aktardı.

GÜNDEM 5.04.2023 10:44:15 96 0
Prof. Dr. Dalgıç, TBMM Komisyonunda balıkçılığın sorunlarını anlattı
HABER:ARZU ERBAŞ
Balıkçılık ve su ürünleri sektörünün sorunlarını ve çözüm önerilerini tespit etmek üzere kurulan TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu ilk toplantısını yaptı. AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş başkanlığında yapılan toplantıda üyeler söz alarak sorunları ve çözüm önerileri tartıştılar.
İŞ GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ ÇOK CİDDİ ÖNLEMLER ALINMASI GEREKİYOR’
Komisyon üyesi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç su ürünleri sektörünün 3 sac ayağı olduğunu belirterek “Biri akademi, biri özel sektör, biri de bizim Genel Müdürlüğümüz.Su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliği dünya üzerinde çok tehlikeli işler sınıfında yer alıyor. Burada iş güvenliği ile ilgili çok ciddi önlemler alınması gerektiğini düşünüyoruz ve yerinde düzgün bir şekilde bunların detaylandırılması ve bir nizama sokulmasının önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.
‘ARA ELEMAN OLARAK SU ÜRÜNLERİ TEKNİKERLİĞİNİN TEKRAR GÜNDEME GELMESİ ÖNEMLİ’
Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç öğrencilerin su ürünleri fakültelerini tercih etmediğini ifade ederek “Bununla ilgili çalışmalar yaparak sektörden destek aldık. Sektör yetkilileri taşın altına elini koydu, öğrencilere burs tanımlamaları yapıldı ve bir aşama ilerleyebildik. Geçen sene barajların kalkmasıyla birlikte bölüm kontenjanlarımız doldu. Türkiye'de daha önce ara eleman olarak yetişen su ürünleri teknikerlerinin şu anda maalesef kontenjanları kapatıldı, bölümler kapatıldı. Sadece su ürünleri mühendisleri ve balıkçılık teknolojisi mühendisleriyle sektörde yetişmiş eleman olarak temsil ediliyoruz. Bu açıdan ara eleman olarak su ürünleri teknikerliğinin tekrar gündeme gelmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı