Pazar’da FAKÜLTE CAMİ Ramazan’da ibadete açılıyor

Pazar’da FAKÜLTE CAMİ Ramazan’da ibadete açılıyor

GÜNDEM 10.03.2023 17:48:17 191 0
Pazar’da FAKÜLTE CAMİ Ramazan’da ibadete açılıyor

PAZAR-Rize’nin Pazar ilçesinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ9, Pazar Ziraat Fakültesi yerleşkesinde yapımı tamamlanan Fakülte Camii Teravi namazlarıyla Ramazan ayında ibadete açılıyor.

Pazar İlçe Müftüsü Recep Şahan: “Pazar Ziraat Fakültesi yerleşkesinde bulunan Fakülte Camimizin temeli 2017 de atıldı ve yaklaşık 5 yılda tamamlanma aşamasına geldi” dedi.

İlçe Müftüsü Recep Şahan, beraberindeki Ziraat Odası Başkanı ve yanı zamanda da, dernek Başkanı olan Nurettin İnce, yönetim kurulu üyesi İkram Börekçi ile birlikte Camide son incelemelerini yaptılar.

Caminin bazı eksiklikleri olduğunu, onlarında tamamlanması için çalışmalar yaptıklarını dile getiren İlçe Müftüsü Recep Şahan, son durum hakkında şunları söyledi.

RAMAZAN AYINDA HİZMETE AÇIYORUZ.

“Camimiz şu anda namaz kılınmaya hazır vaziyette. Nasip olursa Ramazan ayında teravih namazlarını kılmak üzere de açılmış olacaktır.”

MALİYETİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI-ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI İLE HAYIRSEVERLER TARAFINDAN KARŞILANDI.

“Camimiz bugünkü maliyet olarak 4 milyon 200 bin lira gibi maliyetle bu hale getirildi. Yüzde doksan sekizi Diyanet İşleri Başkanlığımızca,Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından finanse edildi.Hayırsever vatandaşlarımızın da katkıları oldu.”

EKSİKLİKLERİMİZİ TAMAMLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

“Camimiz Ramazana yaklaştığımız şu günlerde ibadete hazır vaziyettedir.

Camimizin namaz kılınıp ibadet yapılacak olan alanda her şey tamam. Abdesthane, şadırvan ve tuvalet kısımları ise henüz tamamlanmadı. Bu konuda parasal anlamda desteklere ihtiyacımız vardır.”

ÇEVRE DÜZENLENMESİNİ BELEDİYEMİZ YAPACAK

“Ayrıca çevre düzenlenmesi yapılması gerekiyor. Konu ile ilgili belediyemizle yaptığımız görüşmeler oldu. Bir takım katkılarda bulunacaklar. Belediyemiz yakın zamanda çevre düzenlenmesini yaparak tamamlayacaktır. Kalan kısımlarında yapılmasıyla camimiz tamamlanmış olacaktır.”

DERNEK YÖNETİMİ İLE EKSKLİKLERİ GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ

“Konu ile dernek yönetimi ile yaptığımız görüşmelerde az gibi görünse de şimdiki parayla 1 milyon tl bir paraya ihtiyacımız olduğu dile getirildi. Bu da hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla olacaktır.”

PAZAR İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN

“Özetle söylersek, Ramazan ayının yaklaştığı şu günlerde Ziraat Fakültesi yerleşkesinde bulunan camimizin civar vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda en azından Ramazan ayında burasının teravi kılınmak üzere açılmasını talep ettiler. Bizde hoca temini yaparak bu camide yöre vatandaşlarımızın teravi namazı kılmalarınız sağlayacağız. Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum.”


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI