Pazar’a Kruvaziyer turları yakışır

Pazar’a Kruvaziyer turları yakışır

GÜNDEM 12.01.2023 12:54:49 132 2
Pazar’a Kruvaziyer turları yakışır

Abdullah UZUN

PAZAR-Pazar Havalimanı ile yeni bir çıkış trendine girmiştir. Bu gerçek kim ne söylerse söylesin inkâr edilemez.

KRUVAZİYER TURLARI İÇİN HAVALİMANI YANINDAKİ SAHİL GÜVENLİK SAHASI ÇOK UYGUNDUR.

Günümüzde turizm 12 aya yayılan ve her geçen gün yeni arayışlarla en çok gelir kazandıran sektör olmaya devam ediyor. Bunlardan biri de hiç kuşkusuz Deniz, Güneş'e ve kum bağlı klâsik turizmden bıkan insanların alternatif arayışlarından biri de kruvaziyer turizmidir.Ve bölgemiz 'RİZE' bu konuma çok uygundur.

Kruvaziyer gemi, üzerinde birçok konaklama, yemek, eğlence seçenekleri bulunan; yüksek hizmet standartlarına sahip; programlanmış belirli rotalarda turistik amaçlı olarak çalışan yolcu gemileridir.

Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği'nin tanımı ile; derin sularda en az iki gün kalabilecek, en az 100 yolcu kapasiteli olmaları gerekmektedir

Bu yolculuk turistin aradığı konforlu, güvenli, alternatifli güzergâh seçmelerine olanak sağlar. Dört ilâ beş yıldızlı yüzen otele benzeyen gemilerde alış-veriş merkezi, balkonlu kamaralar, bar, casino, dinlenme, eğlence, konferans salonu, kütüphane, okuma, restoran hizmeti, spor ve terapi merkezleri, tiyatro, uydu haberleşmesi gibi hizmetler bulunur.

Havalimanı “olmaz” diyenler bile olunca, demek ki, “hayal kurmak başarmanın da ilk adımıdır” sözü gerçeğe dönüştü ve Havalimanı yapıldı. Yani kötü mü oldu?

Havalimanı ile ilçede farklı kurumlar ve güçlü firmalar da tek tek yeni çalışmalarını bu yönde planlamaya başladı. Pazar ilçemize bir yandan Havalimanı ve gündemde olan Demiryolundan sonra  “KRUVAZİYER” turları da gelirse ki, zor bir durum değildir. Şartlar da uygundur. Havalimanı yanında bulunan “SAHİL GÜVENLİK” sahası buna çok uygundur. İlgililere duyurulur.


Anahtar Kelimeler:
Akıf uçar
12.01.2023 13:10:15
Tabıkı yakışır ancak öncelıklı ışlerımız var

Cemal İnceoğlu
12.01.2023 13:25:19
Doğu Karadeniz’in turizimde gelişmesi, Rize-Artvin Hava Limanı ve yanıbaşında “KRUVAZİYER” turizmi için bir Limanın bulunmadı çok büyük bir avantaj olup , Turizmin gelişmesi yönünden çok muhteşem olur. Ayrıca ,Rize-Artvin Hava Limanına ; Arap ülkelerinden yabancı Hava yollarının ve THY nin veya özel hava yollarının İzmir ve Antalya dan direk uçak seferleri konulmasıda çok önemlidir.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI