Pazar Ziraat Odasından GÜBRE Açıklaması

Pazar Ziraat Odasından GÜBRE Açıklaması

GÜNDEM 7.03.2023 09:40:27 281 0
Pazar Ziraat Odasından GÜBRE Açıklaması

PAZAR-Karadeniz bölgesinde Mart ayından hareketlenmeye başlayan zirai faaliyet, gübreleme ile tarlalarda hareketlenmeye sebep oluyor.

Bu yıl Çay üreticilerinin tarlalarına çay verimi için döktükleri gübreler, özel şahıslar ve Kooperatiflerde farklı fiyatlarla satılıyor.

Rize-Pazar Ziraat Odası her çay sezonu başlamadan üreticilerine hizmet olarak sunduğu gübre fiyatları için, 2023 sezonunda da açıklamalarda bulundu.

Başkan Nurettin İnce,“2023 yılı çay sezonu için gübre satışları başlamıştır” ifadelerini kullanarak yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Ziraat Odası olarak kimyasal gübre tedarikinde güçlükler çekilmesi ve Tarım Kredi kooperatifinin günün koşullarına göre piyasada 25.5.10 Gübretaş marka gübrenin Tonunu 11.500.-TL satması ve bu fiyattan daha ucuz bir fiyat bulunmadığı için Ziraat Odası olarak kimyasal gübre getirmedik”.

Başkan İnce “Piyasa da kimyasal gübre fiyatlarını da açıkladı. Buna göre:

1-Tarım Kredi Kooperatifi: 11.500.-/Ton(Gübretaş)

2-Çay Ekiciler kooperatifi: 12.500.-/Ton (Toros)

3-Çay ekiciler kooperatifi; 26 Nitrat:7.500.-(Ton) Olarak satılmaktadır.

Organik gübre ise İ

4-Afyon Enerji: 14.400.-/Ton Olarak satılmaktadır.

İnce ; “Organik gübrenin piyasada yüksek satıldığı için Ziraat Odası ve kooperatifi olarak “BERTİS ALFA” Marka organik gübreyi 11,500.-TL den mart ayı içinde satışa sunmuş bulunmaktayız.” dedi

Peşin ve kredi kartına satışa sunulan gübreyi çay parasına da vermeyi planladıklarını da söyleyen Başkan Nurettin İnce,

“Kimyasal gübre alacak olan çiftçilerimizin ileride sorun yaşamaları için kendilerine göre uygun olan kooperatiflerimizden gübrelerini bir an önce temin etmeleri ve organik gübre için de Ziraat odamıza müracaat ederek gübrelerini bir an önce almalarını rica ediyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı