PAZAR GÜNDEMİ

Bu hafta “PAZAR” gündeminde Siyaset ve Pazar’daki gelişmelere bir nebze değinmek istiyorum.

GÜNDEM 6.05.2022 17:40:21 174 1
PAZAR GÜNDEMİ

ABDULLAH UZUN

Bu hafta “PAZAR” gündeminde Siyaset ve Pazar’daki gelişmelere bir nebze de olsa değinmek istiyorum.

Kim gücenirse gücensin. Benim kimseyle de alıp vereceğim yoktur. Ve tarafım da bellidir.

Onun için bu konuları tekrar kamuoyu ile de paylaşmak zorunda da değilim. Doğru bildiklerimi de yazmaya devam edeceğim.'Dost olan kimse dostundan gerçeği saklamaz, dostunun kusurunu, yanlışını acı da olsa söyler, dostunu uyarır, dostun acı sözü iyilik içindir'

İlçemde neler oluyor?

Esnaf Sanatkarlar Seçimi

Konuyu dolandırmadan anlaşılır bir dille yazacağım. Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Rasim Çorbacı ve MHP Pazar İlçe teşkilatından Meclis üyesi İsmail Odabaş’ın dahil olduğu Pazar daki seçimi, ismi fazla duyulmayan bir rakipten, fark yenilerek kaybedildi.

Peki, ilçede neler deniyor?

1 AK PARTİ KAYBETTİ 2- TEPKİDEN OYLAR RAKİBE GİTTİ 3- RASİM ÇORBACI’YA TEPKİ

Benim bunlardan anladığım şu, Cumhur İttifakına dahil 2 adayın bulunduğu grup kaybetti. Ak Parti’ye ilçede tepkiler olabilir. Bu sadece bu ilçede değil, 20 sene iktidarda kalan partiye elbette ülke genelinde az da olsa tepkiler olacaktır.

Ben şunu gördüm. Ak Partili Rasim Çorbacı ve MHP li İsmail Odabaş yalnız bırakıldı. Partileri sahaya inip kazanmak için çalışmadı. Yanındayız diyenlerin birçoğu da oy vermedi. Kaybettiklerinde her türlü sözleri söylediler(bizzat şahidim),ardında da, sanki hiçbir şey yokmuş gibi davranış sergilediler.

Bu seçimde Ak Parti belki “GOL” yemiştir. Ama asıl golü atanlar, rakipleri değil içinde ki AKP liler ile MHP içindekilerin tam sahaya inmeyişleridir. Yalandan suçlu aranmasın. Herkes kendine düşen hisseyi alsın. Rasim Çorbacı’da bunca yıl, İl Genel Meclisi üyesi olarak ilçeye hizmet verip de kaybedince, “ben nerede hata yaptım” diyerek fabrika ayarlarına dönmeye çalışsın. Ona bu partinin ihtiyacı vardır diye düşünüyorum.

BELEDİYE ENCÜMEN SEÇİMLERİ

Aynı senaryo burada da işledi. Grup toplantısı yapan AK Parti kendi meclis üyesi İlhami Günaydın’ı toplantıya davet etmeden karar alıp, Meclis toplantısına geliyorlar. Burada durumu öğrenen İlhami Günaydın, açıkça tepkisini koyarak grup kararını tanımadan kendisi aday olup, muhalefet ve bağımsız eski Ak Parti Meclis üyesi Mehmet Engin’in de desteğini alarak Belediye Encümeni seçiliyor. Ak Partisine de 1 encümen üyesini kazandırıyor. Burada 2.aday ise CHP den Hasan Telatar encümen üyesi oluyor. MHP adayı İsmail Odabaş ise AK Parti adayı ile yine kaybediyorlar.Bu İttifak içinde 2.nci mağlubiyet olarak tarihe geçiyor.Neden bu hale gelindi? Ak Parti İlçe Başkanı, Belediye Başkanı ve diğer organlar bu kadar sorumsuzca davranarak ne yapmaya çalışıyorlar. Bu partide uzun süre görev yapmış biri olarak tekrar söylüyorum. Derhal fabrika ayarlarına dönün. Yazık ediyorsunuz. Öncelikle Cumhur İttifakı, sonrasında Parti içinde eski yeni, küs ve dargınlara mutlaka kucak açın. Gururu bir kenara bırakın. Hata yaparak bazı yanlışlara imza atarsanız tarih sizi affetmez.

MİLLET İTTİFAKI

Çok çalışıyorlar. Cumhur ittifakından erken sahaya indiler. Pazar ilçesinde Belediye Encümenini kazandılar. Ardından Pazar ilçesine, önce Sarıyer Belediye Başkanı, Ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının gelerek kendi teşkilatlarına ve ilçe halkına mesajlar vererek güç toplamaya devam ediyorlar. Bizim bilemediğimiz bazı gelişmeler var ki, sahaya erken indiler. Halkın nabzını yakından takip ediyorlar. Pazar ilçesi dışında yaşayan büyük kentlerdeki CHP li partililer de, ilçeye bir günlüğüne gelip görüntü verdiler. Ertesi gün de döndüler. Bu Ak Parti’nin ilk yıllarındaki heyecana benziyor.Bu gelişmelere “DİKKAT” etmesi gereken AK Partililer en azından, nasıl birlik ve beraberlik olunuyor mesajını okumaları gerekiyor.

SONUÇ

Ak Parti ve MHP nin ortak adayları üst üste Pazar’da yanlış taktiklerle rehavetlerle, umursamaz tavırlarla, 2 seçimi de kaybetti. Buna rağmen hale “DERS” çıkaran yok. Yine bildiklerini okumaya devam ediyorlar. Bu gidiş iyiye alamet değildir. Bu partinin “AKİL” adamları vardı. Artık onlarda değişti. Yeni “AKİL” adamlar 2 seçimi de kaybetti. Umarım 3.seçimi kaybetmezler.


Anahtar Kelimeler:
Akif uçar
6.05.2022 18:18:50
Dinleyelim Aptullah bey

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı