PAZAR GÜNDEMİ: Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Engin ne demek istedi

Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Engin ne demek istedi.

GÜNDEM 21.01.2023 11:47:59 190 0
PAZAR GÜNDEMİ: Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Engin ne demek istedi

ABDULLAH UZUN

PAZAR-Ak Parti’den Belediye Meclis Üyesi seçildikten sonra gerekçeli açıklamayla Partiden istifa edip görevine bağımsız meclis üyesi olarak devam eden Mehmet Engin, bir süre önce basın toplantısı yaparak bilgilendirmelerde bulundu.

Basın mensuplarına Watsaptan mesaj çekerek ilçedeki basın mensuplarını toplantıya davet eden Engin burada yaptığı konuşmada Kentsel Dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunarak İlçe Belediyesi kararlarına veryansın etti.

Engin ardından da basın toplantısına katılamayan ilçe basınına da “SATILMIŞ BASIN” dedi. Bu sözler de kayıt altında alındı.

Engin neleri gündeme aldı. Neler dedi. Dediklerine muhataplar nasıl cevap verecek onu bekliyoruz.

BELEDİYE NEDEN SESSİZ

Açıklamanın muhatabı Belediye’den ses seda yok. Önerge verdim ret edildi dediği muhalefet üyeleri dahil, meclis üyelerinden de ses seda yok. O zaman açıklamalarda bulunan Engin haklı. Çünkü cevap hakkını kullanmayanlar, muhataplar buna ses çıkarmıyorsa, ortada böyle bir sıkıntı vardır. Bu konu beni, basını fazla ilgilendirmiyor. İlçede yaşayanlar olarak da bunları öğrenmek hakkımızdır diye de düşünüyorum. Kentsel dönüşüm için yıllar önce atılan adımlar da sona doğru yaklaşılırken böyle bir açıklama ile farklı boyutlara taşındı. Ki, zamanlaması da ilginçtir.

SATILMIŞ BASIN

Mehmet Engin’i yakından tanıyan bir arkadaşı olarak açıklamayı kendisine yakıştıramadım. ”SATILMIŞ BASIN” ne anlama geliyor? Bunu da açıklamasını istiyorum. Bu sözle kim ve kimleri hedef aldığını da kapalı değil açıkça dile getirmesini bekliyorum. Farklı üslup kullanabilirdim. Ama bizdeki kredisi hala devam ediyor. Onu kendisi her ne kadar tüketmeye çalışıyorsa da, biz Engin’in bu olmadığını düşünerek istemiyoruz.Birde Engin 'bizi kim satın aldı' onu da söylersen iyi olur.

ENGİN MUHALEFET GÖREVİNİ ÜSTLENDİ

Ak Parti’de iki kez Belediye başkanlığına aday adayı olan Engin, son günlerde belediye meclisine önerge veriyor. Ret ediliyor. Sanki muhalefet partisi gibi her toplantıda farklı konuları gündemine alıp önerge veriyor ve sonucunda ise hiçbir üye tarafından kabul görmeden( birkaçı hariç) ret ediliyor. Bu kızgınlığını da bir iki kişiye ait basında ve sosyal medya da açıklamalar yaparak servis yapıyor. Son paylaşımlarını okudum. Her biri çok yakın dostu olan basın mensubu arkadaşlarını bile bir anda defterinden silen çok yakından tanıdığım Engin’e bu tavırlar hiç ama hiç yakışmıyor. Ne yapmak istediğini de hala anlamış değilim. Kendisine çok eski bir dostu olarak şunu söylemek de yarar görüyorum.

Bu tarz konuşmalar sana yakışmıyor. İlçeye ilk geldiğin günleri hatırlıyorum. Herkes seni seviyor takdir ediyor ve saygı ve hürmet gösteriyordu. Bunun hala devam ettiğini bilemiyorum. Ama sen açıklamalarınla en yakın dostlarını bile tek tek kendinden uzaklaştırmaya çalışıyorsun. Bunu yapma ve eski Mehmet Engin fabrika ayarlarına dön, biz seni o halinle daha çok seviyoruz. Bunu bir dost tavsiyesi olarak kabul et. Sağlıklı ömürler diliyorum.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI