Pazar Gündemi

GÜNDEM 25.12.2022 13:34:48 159 3
Pazar Gündemi
Abdullah UZUN
Aralık ayının spn 'PAZAR GÜNDEMİ' ile sizlerle buluşuyoruz.

2022 yılı oldukça sıkıntılı geçti.Rabbim 2023 yılında bu yılda yağadığımız olumsuz tabloları yaşatmasın.

2023 yine dolu dolu geçecek.Önce Cumhurbaşkanlığı seçiimleri, ardından ise Yerel Yönetim Seçimleri.
Beklentim ikisininde birlikte olmasıdır.Olur mu ? bilemem ama,Devetimize getireceği maddi yükten dolayı olmasını temenni ediyorum.Şimdi sizlerle ilçede konuşulan meslelere göz atalım.

SOKAK KÖPEKLERİ

Ayılardan sonra Köpeklerde koruma altına alındı.Dışarıda sadece insanlar kaldı.
Meydanlarda,caddelerde ve mahalle aralarında başıboş köpekler cirit atıyor.Kimse bunun 'nasıl çözüleceğine dair da proje üretemiyor' okul önlerinde gezen köpekler çocukları tehdit ediyor.Buna 'DUR' diyecek de bir makam da yok.Ben şunu belirtmek isterim ki, her canlıya saygı ve sevgi gösterilsin ama aynı saygı ve hassasiyetin 'İNSAN 'lara gösterilmediğini söylüyorum ve yanlış anlaşılıyorum.Yine de ben 'İKAZ' vazifemi yapayım.Temenni etmem ama Ülkenin bazı bölgelerinde yaşanan Köpek saldırısı haberleri ilçemizden de gelirse bunun vebali büyük olacaktır.

MEYDANDA DİJİTAL SAAT

İlçe meydanında vatandaşlar(Atatürk büsütü civarında) uygun bir yerde STK lar, Özel kuruluşlar ve Kamu Kuruluşları tarafından ışıklı bir dijital saat,derece ve Pazar'a hoş geldiniz yazısının yazılacağı panonun kurulmasını istiyorlar.
Kendi reklamını yapmak koşuluyla işyerleri de bunu yapabileceği gibi, STK lar veya Kamu Kurumları da yapabilir.Zor bir şey değil,masraflı da değil bunun mutlaka yapılması gerektiğine bende inanıyorum.

YEREL SEÇİMLER,

MİLLET İTTİFAKI

Pazar'da 3 parti arasında geçen yerel yönetim(belediye seçimleri) şimdiden vatandaşın gündeminde yer almaya başladı.Millet İttifakı tek adayla mı çoklu adayla mı çıkacağı da konuşuluyor.CHP ile birlikte yarışa tek adayla katılamasının daha da ağırlık kazandığı Millet İttifakının durumu Genel seçimlerden sonra netleşecek.

CUMHUR İTTİFAKI

Mevcut aday Ahmet Basa'nın durumu Ak Parti'nin alacağı kararla netleşecek.Basa, her zaman alternatif bir adaydır.Olmaya da devam edecek.Aday olmaz sa bile belli bir paket oyunun her zaman olduğu biliniyor.Tüm Partiler bunu bildiğinden dolayı Basa ile aralarını hep sıcak tutuyor.
Ben Ak Parti'de çok ama çok sürpriz bir ismin kulağıma geldiğini ve bu adayla seçimi alacağını düşünüyorum.O isimi şu an telefuz etmiyorum.Ama olmaması için de bir nedenin olmadığını düşünüyorum.Cumhurbaşkanı 'git Pazar'dan aday ol' dediğinde koşa koşa geleceğini de tahmin ediyorum.
Bu aday da Genel seçimerden sonra Erdoğan'ın alacağı sonuçla da bire bir endekslidir.Tekrar seçildiğinde ise sorun yok.O isim gelip aday olacaaktır.Başka bir alternatif ise şu ana kadar sürpriz adayımın dışından, 4 aday adayı daha konuşuluyor.Bunlar tutar mı? diğer adaya göre yorum yapacağım.

2023 yılının okuyucularıma,ilçeme ve ülkem ile insanlık alemi-ne hayırlar getirmesini diliyorum.


Anahtar Kelimeler:
Yusuf KAMBUR
25.12.2022 16:16:40
Sokak köpekleri meselesi çok çok önemli mutlaka bir çözüm bulunmalıdır.

Hemşinli
25.12.2022 20:28:02
Bir basa aday olmaz, diğer Dr.Basa aday olur tahminim.

Nahit Ağırbaş selâm
25.12.2022 21:24:40
Selam ve sevgiler muhterem

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI