Pazar Gündemi

Pazar Gündemi

GÜNDEM 8.09.2022 15:04:52 68 2
Pazar Gündemi

Pazar gündemi yazılarıma bu hafta 3 konuyu ele alarak devam edeceğim. Yazdıklarımdan dolayı “Zülfikar dokunmuş isek af ola”

Konular;

Pazarspor, Ak Parti Pazar İlçe Danışma Toplantısı, Kentsel Dönüşüm

1-PAZARSPOR

Pazar küçük bir ilçe kime göre bu; nüfusu büyük ilçe ve illere göre. Lakin Pazar tarihi misyonu ile çok eskiye dayanır bir mazisi vardır. Detaylara girmeden konuya geliyorum. Pazarspor Rize ilinin ve ilçelerinin en güzide spor kulübüdür. Geçmişten günümüze başarılarla dolu bir çizgisi vardır. Bu takımın başına günümüze kadar birçok başkan geldi ve geçti. Büyük hizmetleri oldu. Bugün ise başkanlık yapan Mustafa Taşkın elinden geleni yapmaya çalışıyor. Tecrübeli bir başkandır. Meziyeti vardır. Ama “PARA” olmayınca bu işler güme gidiyor. Napolyon “PARA” dedi başka bir şey demedi. Demek bu işler tecrübe evet, liyakat evet, ama “PARA” yoksa başarıda yoktur. Bu sene 2.lige kötü başlayan Pazarspor üst üste 2 mağlubiyet alınca başkan ister istemez sitem dolu bir açıklama yaptı. Konu “yardım alamıyoruz” idi. Peki, yıllardır kulübün içinde bulunan ve en son başkanlığı eline alan Taşkın, bunların böyle olacağını hesap etmedi mi? Edemedi mi? Bence etmiştir. Lakin sonuçların böyle bir başlangıçla devam edeceğini hesap etmemiş olabilir. Bu sene çok ama çok zor bir lig maratonu yaşayacak olan Pazarspor’a PARA lazım. Bu parayı böyle kritik dönemde kimse “al buyur” diyerek vermez. Hem neden versin ki, “siz bu işin böyle olacağını bilmiyor muydunuz” derler. Birde “ben para vereceğim faturasını sen alacaksın” dönemi bitti.Başkan “parayı verenin düdüğü çaldığı” dönemlere girdik ,bunu sen daha iyi bilirsin.Ben yinede bu camianın içinde yıllarca bulunan biri olarak PAZARSPOR’a destek verilmesinden yanayım.Kamu kurumları STK lar ve iş insanları bu takım hasbelkader ligden düşerse silsile yoluyla sorumluluk altına kalacaklardır.

AK PARTİ PAZAR İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI

Parti içinde Medya Tanıtım Başkanlığı yaptım. Uzun süre teşkilatta severek çalıştım.

Cumartesi günü Pazar Belediye hizmet binasının altında ki düğün salonunda yapılan Danışma Kurulu toplantısına gittim.İl Başkanı Alim,Eski Bakan Bak ve teşkilat mensuplarının katıldığı toplantıyı görünce çok ama çok üzüldüm.Ak Parti Pazar’da bu kadar sönük danışma toplantısını ilk kez yapıyor.Küçük salona heyecan getirmek isteyen hatiplerin konuşmasını bile elle sayılacak kişinin kerhen alkışladığını gördüm.

Gençlik teşkilatı yok, varda benim görmek istediğim ve katıldığım toplantılara örnek açısından söylüyorum.

Kadın teşkilatı yok.Bu da aynı şekilde az sayıda kadınlar katılmıştı.Belki Çay dönemi olduğundan olabilir diye düşünüm.Ama yılar önce de Çay varken bu salonlar tıklım tıklım doluydu.

Pazar’da Ak Partiye kayıtlı üyeler bile tam kadro gelselerdi o salonda boş sandalye kalmayacaktı.

Bu hep böyle olmuştur.

Sonuç olarak İlçe teşkilatı başta olmak üzere bu partiye gönül verenler ve görevde bulunan, bulunmayanların bir kez daha “biz nerede hata yapıyoruz” diyerek şapkalarını önlerine koyma zamanın geldiğini bir dost olarak ikaz ediyorum.

Ak Parti “ bu değildir” siz bu partiyi böyle teslim almadınız. Bugünde bu teşkilatlarda yeni değilsiniz. Tecrübelerinizi önünüze alıp, küskünleri, neden küstükleri için, gelmeyenleri neden gelmediklerini derhal araştırmaya bugünden başlamalısınız. Yoksa sırtınızdaki sorumluluk sizi vicdanen rahatsız edecektir.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Havalimanı ile bir anda öne çıkan “PAZAR” her geçen gün yeni bir çalışmaya imza atacaktır. Bunun geriye dönüşü yok. Biz önceki yazılarımızda sorunları dile getirmiştik. Bunlardan biride” KENTSEL “DÖNÜŞÜM projesiydi.

Bu konu ile ilgili dün Rize Milletvekili Muhammed Avcı, İlçeyi ziyaret ederek daha önceleri olduğu gibi bir kez daha yapımına başlanacağı müjdesini verdi.

Bu kez inşallah bir öncekiler gibi geri plana atılmaz.

Bunu yapamazlar önümüzde seçim var. Bu seçime kadar ne yapılırsa o bizim için artı olacaktır.

Pazar bu ve buna benzer yatırımlara hasret bir ilçedir.

Havalimanı ile Turizm odaklı yatırımlarında öne çıkması gerekiyor.

Bunun içinde Vekil Avcı, CİHA Kalesinin restorasyonunu yerinde görmek için ziyaretlerde bulundu.Bu da güzel bir örnek.

Kız Kulesi,4 Gözlü Köprü ve Ciha Kalesi bizim çok ama çok önemli artılarımızdır.

Havayoluyla ilçeye gelen ziyaretçilere en azından sunacağımız 3 önemli tarihi yerimiz var. Allah bu yönüyle bu ilçeyi diğer ilçelere göre şanslı kılmıştır. Bunun değerini bilmemiz gerekir.


Anahtar Kelimeler:
İdris Baynazoğlu
8.09.2022 17:12:30
Sayın Abdullah kardeşim, çok güzel konulara değindi ellerine sağlık. Ben yaklaşık 22 yıldır o güzelim şirin ilçemden uzakta Ankara'da ikamet etmekteyim. Yazları mümkün oldukça gelmeye çalışıyorum. Ne yazık ki benim 22 yıl önce bıraktığım güzelim ilçeyi görünce içim acıyor. Ne yazık ki hak etmediği yerde ve durumda. Pazar sporumuz ilçemizin gözbebegi, önemli etiketimizdir. Pazarspora ve tesislerine çok büyük bir emeği olan biri olarak Allah korusun alt kümelere düşerse çok ama çok üzülürüm. Her ne şartta olursa olsun tüm Pazarlıklar sahip çıkarak eski günlerine kavuşması lazım. Gelelim AKP bin toplantısına, sen ne bekliyordunki beklentinin altında bir görüntü ile karşılaştın, Bu daha iyi günleri daha kötü günler arkada. Benim oyumla başkan,vekil ve bakan olanlar bana tepeden bakmalı, hatta beni görünce yüz çevirmemeli. Bütün bunlar bu davranışların sonucu değilmi ? Başkanlar ve Bakan çok heyecanlı , azimli ,coşkulu ve teşkilata sadık insanlar istiyorlarsa, görev verdikleri Mardinli, Yozgatlı, Tokatlı, Amasyalı, Çankırılı ve Çorumlu yandaşlarını arayacaklar. Sanki onları Başkan, vekil ve Bakan yapan o bahsedilen illerin seçmenler imiş. İnsanlar ektiklerini biçerler. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Bunları yazarken de inanın içim acıyor. Çünkü bunlar Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a yapılan yanlışları. Ülke için çırpınan asrın liderine yazık ediyorlar. Ne yazık ki bunlar acı gerçekler. Tren raydan çıkmak üzere,toparlanması zor olacak, demedi demeyin. Son olarak da madem havalimanı açıldı,emeği geçenlerden Allah razı olsun, hemen misafirlere hitap edecek güzel bir otel. Geri dönüşüm hamlesi de güzel proje, gönül isreki uygulamaya geçilsin.

abdullah emir
9.09.2022 22:23:51
abdullah abi gündeminize bir konu daha eklemek isterim: doğalgaz çalışması sonrasında yollardaki durum (toz lastik yarılmaları )

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI