MESLEK GRUBU İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası 7. Meslek Grubu İstişare Kahvaltısı Yalı Restaurant’ta gerçekleştirildi.

GÜNDEM 7.03.2022 10:53:31 23 0
MESLEK GRUBU İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Ticaret ve Sanayi Odası 7. Meslek Grubu İstişare Kahvaltısı Yalı Restaurant’ta gerçekleştirildi.

7. Meslek Grubu Temsilcisi olarak açılış konuşmasını yapan Meclis Üyesi Arif Lokumcu, üyelere katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, son dönemde yaşanan savaş halinin uzun sürmesi halinde gıda ve tarım sektörüne etki edebileceğini dile getirdi. Piyasa koşullarının belirli bir standartta kavuşmasının hem iş hayatına hem de vatandaşlara olumlu yansıyacağını vurguladı. Kemalpaşa’da yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi ön başvurusu hakkında değerlendirmede bulundu. Ardından coğrafi tescilli ürünler, turizm destinasyonları hakkında bilgi verdi.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Kemal Gazioğlu, pandemi koşullarıyla ara verilen istişare toplantılarının kısıtlamaların kaldırılmasıyla devam ettiğini ve katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hopa Çay Fabrikası Müdürü Gültekin Karaşah, çay tarımının bölgemizin en önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu belirterek, gübreleme ve çay toplama teknikleri hakkında bilgi aktardı.

Hopa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Harun Vayiç, kooperatif fabrikasının günlük 35 bin tonluk kapasitesinin olduğunu ve kayıtlı 4.600 üyesinin bulunduğunu söyledi. Çayda gübre, kontenjan ve fiyat konularına dikkat çekti.

Nanna Eli Gıda Unlu Mamulleri Sahibi Tuncay Kanlıoğlu, istişare organizasyonlarından dolayı teşekkür ederek, Hopa’da ticaret yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Meriç Burçin Özer, toplantıların sorunları çözmek adına verimli olduğuna değindi. Ardından Hopa Limanı ve lojistik sektörü hakkında bilgiler verdi.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Aydın Tatar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü hakkında çalışmaların devam ettiğini söyledi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI