Mehmet Engin’in ’den Basın açıklaması

Önergesi Meclis tarafından RET edilen Pazar Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Engin Basın toplantısı yaptı.Red edilen önerge hakkında bilgiler verdi.

GÜNDEM 19.01.2023 11:08:50 137 0
Mehmet Engin’in ’den Basın açıklaması

Pazar Belediyesinde Ak Parti Meclis üyeliğinden istifa ederek Bağımsız Meclis üyesi olarak görevine devam eden Uzun yıllar Ankara Altındağ Belediye’sinde Kentsel dönüşüm çalışmaları içinde bulunan Mehmet Engin Pazar’da yapılması gündemde olan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında düzenlediği basın açıklamasıyla düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı.

BELEDİYE MECLİSİNE VERİLİP RED EDİLEN ÖNERGESİ

Pazar Belediyesi Bağımsız Meclis üyesi Mehmet Engin Belediye’de düzenlediği basın açıklamasında; “Pazar Belediyesi bağımsız meclis üyesi olarak taşıdığım sorumluluk gereği sizleri bilgilendirmek tespiti mi sizlerle paylaşmak gereğini duydum.” dedi

“Öncelikle 31.08.2021 tarihli verdiğim ve Belediye meclisince ret edilen önergemi sizlerle paylaşmak istiyorum” diyerek konuyu basınla paylaşan Engin sözlerinde şu ifadelere yer verdi.

Engin açıklamasında; “Değerli hemşerilerim, yukarıda belirttiğim hususların mevcudiyeti ortada bir gerçek olduğu halde, sokakta halk arasından ve basından aldığım bilgi ile İmarın 882 Ada 40 Parselinde 2560 metre kare arsa üzerinde iş hanı olarak belediyece inşa edilen taşınmaz, daha önceki ve şimdiki Belediye yönetimlerince toplam 241 adet bağımsız bölüm(dükkân) dan 154 tanesi şahıs ve sivil toplum kuruluşlarına satılmış olup Belediye envanterinde 87 adet bağımsız bölüm(dükkân) kalmıştır. Yanı iş hanının %58.5 i satılmış ve geriye belediyemize %41.5’i kalmıştır. Söz konusu Belediye iş hanı binası ile ilgili, belediyenin karar organları olan belediye encümeni ve belediye meclisince bu konuyla ilgili hiçbir karar alınmak sızın anılan bina kentsel dönüşüme tabi tutularak çalışmalara başlandığı anlaşılmaktadır.”

Engin, “bina ile ilgili Mail-i inhidam raporu düzenlenmiş ve yıkım kararı verilmiştir. 3194 sayılı imar kanununun 39. Maddesi ile belirlenen Mail-i inhidam durumu raporu,’’ kendiliğinden yıkılarak telafisi mümkün olmayacak mal ve can kaybına sebep olabilecek binalar için düzenlenmektedir.” diye konuştu

BU DURUMUN SORUMLUSU KİMDİR?

Engin, “Oysa bu binada taşıyıcı elemanlarda (kiriş-kolon)çatlama, kırılma olmadığı biliniyor. Yine edinilen bilgiye göre, binadaki belediye hissesi olan 87 adet dükkân yanı % 41.5 hissesinden feragat edilerek, diğer hissedarlar olan kışı ve sivil toplum kuruluşlarına terk edileceği bilgisi edinilmiştir. Bu durum kabul edilemez, tüyü bitmemiş pazarlı yetim, fakır, fukara ve halkın malı neyin karşılığı bağışlanmaktadır? Bu durumun sorumlusu kimdir. Bu halkın malına sahip çıkacak kimse yok mu?”dedi

KENTSEL OLUŞUMA KARŞI DEĞİLİM

Engin, “Bu serzenişimden benim kentsel Oluşum’a karşı olduğum anlamı çıkmasın. Ancak,31.08.2021 tarihli önergemde belirtilen daha açıl binalar varken bu bina neden tercih edilmiştir. Kentsel dönüşüm, komplike bir projedir. Genelde parsel değil ada bazında değerlendirilir” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı