Mahalleliden AKSA’ YA çağrı

Pazar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi sakinleri Aksa Doğalgaz Şirketine çağrıda bulunarak Hemşin Deresi üzerinde “Asma köprü “yapılmasını istediler.

GÜNDEM 5.01.2023 16:56:50 80 1
Mahalleliden AKSA’ YA çağrı

PAZAR-İlçeye Doğal Gaz taşıyan hat Cumhuriyet Mahallesinde bulunuyor. Hemşin Deresnin karşısında Zafer Mahallesine bağlı Tonyalı Mevkiinde Aksa Doğalgaz şirketinin “ana dağıtım merkezi” bulunuyor. Buradan dere içinde Cumhuriyet Mahallesi Şehitler Camii altında ise ilçeye verilen “gazın kontrol merkezi var”. Derenin iki yanında bulunan vatandaşlar, Aksa Doğalgaz şirketine çağrıda bulunarak en azından “ASMA KÖPRÜ” yapılmasını istediler.

Bu yerde geçmişte Pazar Belediye Başkanlığı yapan merhum Naci Atabey’inde projesi olan asma köprünün malzemeleri de temin edilmişti. O dönemde yapılamayan köprünün malzemelerinin Belediye’de bulunduğu dile getirildi.

Aksa Doğal Gaz şirketi ve Pazar Belediyesi ortak çalışma yaparak iki mahalleyi birbirine bağlayan Hamşin deresinin üzerinde “Asma Köprü” yapılmasının gündeme alınmasının da çok önemli olduğu vurgulandı.

Tonyalı Mahallesi sakinlerinin de, Ramazan ayında teravih için gidip geldiği Şehitler Camii dere nedeniyle ulaşıma kapandı. Geçmişte bu yerde ağaçtan yapılan köprü dere taştığında yıkılır ve ardından tekrar iki mahalle sakinleri tarafından yapılırdı.

Vatandaşlar, bu yerde yapılacak asma köprünün hem estetik açıdan güzel bir görünüm sağlayacağı, Aksa Doğalgaz şirketinin karşı bölgeye geçmesinin kolay olacağını ve Cumhuriyet Mahallesinde birçok vatandaşın arsalarının bulunması nedeniyle de güzel bir hizmet olacağı dile getirildi.


Anahtar Kelimeler:
Yusuf KAMBUR
6.01.2023 18:32:42
Çok önemli bir konuyu gündeme getirdiniz Abdullah Bey, Cumhuriyet mahallesi halkının Hemşin yolu çevresinde çok arazısı mevcut. Kanal yokken dereden geçer işlerini görürlerdi. Şimdi ta İmam Hatip teki köprüye kadar inmeleri gerekiyor. Merhum Naci Başkan zamanında asma köprü için halatlar alınmıştı. Belediye, Astaş, doğalgaz şirketi ve vatandaş işbirliğiyle asma bir köprü yapılabilir. Bunun turizme de katkısı çok olur. Şehitler camiinin cemaatinin artmasına da... Haydin el ele verip bu hayırlı ve gerekli hizmeti gerçekleştirelim....

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI