Koca Yürekli Miniklerden Büyük Yardım

Deprem bölgesine yardım ulaştırmak için Rize tek yürek halinde çalışırken Rize’deki çocuklar da harçlıkları ve kumbarasındaki paraları Vali Kemal Çeber’e vererek deprem bölgelerine gönderdiler.

GÜNDEM 9.02.2023 10:33:04 25 0
Koca Yürekli Miniklerden Büyük Yardım

RİZE-Türkiye’yi derinden sarsan deprem sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi Rize de genciyle yaşlısıyla seferber olmuş durumda, bir yandan ayni yardımlar diğer yandan da nakdi yardımlar toplanıp deprem bölgelerine gönderiliyor.

Rize Doğuş Çay İlkokulu öğrencisi 7 yaşındaki Esma Sena Şadoğlu 1 yıldır biriktiği kumbarasını, çocuk evlerindeki çocukları ise harçlıklarını toplayarak deprem bölgesine gönderilmek üzere Rize Valisi Kemal Çeber’e teslim etti.

Rize Valiliği toplantı salonunda koca yürekli minik yavrularımızla bir araya gelen Vali Çeber, yapılan yardım karşısında duygulanarak, “Tüm ülkemiz dört bir yandan deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım gönderiyor. İnanın sizlerin bu hareketi bizim için çok büyük anlamı olan bir destek oldu. Sizler küçük bendelerinizdeki koca yüreklerinizle o kadar büyük bir yardım yapıyorsunuz ki kelimelerle bunu ifade edemem, hepinizi alnınızdan öpüyorum yavrularım” dedi.

1 yıldır biriktirdiği kumbarasını Vali Çeber’e teslim eden Esma Sena Şadoğlu “Kumbaramda bir yıldır ailemden aldığım harçlıkları biriktirdim. Bu parayla hayallerim vardı, onları gerçekleştirecektim ama deprem bölgesini görünce hemen bu parayı oradaki arkadaşlarıma göndermek istedim” dedi.

Harçlıklarıyla topladıkları yardımları Vali Çeber’e teslim eden çocuk evlerindeki çocuklar, “Bizler oradaki arkadaşlarımızı görünce çok üzüldük ve onların yerine kendimizi koyduk. Biz burada sıcak yatağımızda yatarken onlar o soğukta hayat mücadelesi veriyor. Arkadaşlarımızla birlikte harçlıklarımızı toplayıp deprem bölgesindeki arkadaşlarımıza göndermeye karar verdik” dediler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı