Kenevir Üretimi İçin Yapılabilecek Çalışmalar İle İlgili Toplantı Gerçekleştirildi

Rize Valisi Kemal Çeber Başkanlığında yapılan toplantıda; Rize’de kenevir üretimi için yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

GÜNDEM 13.10.2022 09:08:50 42 0
Kenevir Üretimi İçin Yapılabilecek Çalışmalar İle İlgili Toplantı Gerçekleştirildi

Rize Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda; Rize'nin önemli tarım ürünlerinden biri olan kenevirin üretimini gerçekleştirmek amacı ile yapılması planlanan çalışmalar değerledirilerek kenevir yetiştirilme süreci ve genel özellilerini içeren bir sunum yapıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ülke genelinde kenevir ekimi konusunda seferberlik ilan edilmesinin ardından; izin kapsamına alınan 19 ilden biri olan Rize’de, Coğrafi İşaretli Ürünlerden biri olan Rize Bezi (Feritiko) başta olmak üzere birçok ürünün yeniden canlanması ve üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Toplantıya; Vali Kemal Çeber’in eşi Neslihan Ayan Çeber, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Hemşin Kaymakamı Muhammed Akın, İl Özel İdare Genel Sekreter Ümit Hüseyin Sarı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Serkan Savaş, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genç,


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI