KAYMAKAMDAN DEPREMZEDELERE ZİYARET

Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma sebep olan deprem felaketi sonrası Arhavi'ye gelen depremzede vatandaşları ziyaret etti.

GÜNDEM 2.03.2023 13:41:09 138 0
KAYMAKAMDAN DEPREMZEDELERE ZİYARET

Necmettin Numanoğlu

ARHAVİ-Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma sebep olan deprem felaketi sonrası Arhavi'ye gelen depremzede vatandaşları ziyaret etti.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından bölgeden tahliye edilen vatandaşlar çeşitli illere sevk edildi.

Bu kapsamda Arhavi’ye gelen afetzedeleri Kaymakam Burak Çimşir ziyaret etti.

10 İlde yıkımlara sebep olan deprem felaketi, hem yeryüzünü hem de 7’den 70’e herkesin yüreğini sarstı. Bugüne kadar 44 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine sebep olan deprem, milyonlarca insanın evlerini kaybetmesine sebep oldu. Türkiye Cumhuriyeti, deprem sebebiyle yerle bir olmuş şehirler yeniden inşa edilene kadar; depremden etkilenen ve evlerinden ayrı kalan vatandaşları, Türkiye’nin dört bir yanındaki yurtlara, misafirhanelere ve otellere yerleştirmeye başladı. Kendi imkânları ile deprem bölgesinden ayrılan vatandaşlar ise diğer illerdeki yakınlarının yanına yerleşti. “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen deprem bölgesinden kendi imkânlarıyla ayrılan aileler de Arhavi'deki yakınlarının ve evlerini depremzedelere açan hayırsever vatandaşların yanına sığındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Arhavi kaymakamı Burak Çimşir, İlçemizdeki afetzede aileleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletip ihtiyaçların giderilmesi konusunda devletimizin bütün imkânlarının seferber edeceğiz. Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, Yaralı olanlara acil şifalar dilerim.” ifadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI