Kaymakam Mustafa Akın, “Pazar 100.yıla çok güzel hazırlanıyor”

Kaymakam Mustafa Akın, “Pazar 100.yıla çok güzel hazırlanıyor”

GÜNDEM 1.11.2022 10:51:31 170 0
Kaymakam Mustafa Akın, “Pazar 100.yıla çok güzel hazırlanıyor”

PAZAR-Pazar TSO’nun Havalimanı’nda yapmış olduğu ve Pazar’ın sorunlarının ele alındığı toplantıya İlçe Kaymakamı Mustafa Akın’da katıldı.

Kaymakam Akın, sözlerine Belediye Başkanı Ahmet Basa ’ya hitaben, “bugüne kadar ki konuşmalarınızın aksine bugünkü hitabeniz çok farklıydı. Açıklamalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum diyerek” sözlerine başladı.

Konuşmacıları dikkatle dinlediğini ve Pazar için dile getirilen konuları yerinde bulduğunu söyleyen Kaymakam Akın, Konuşmasına birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, ilçenin sorunlarının belli olduğu bunu hep birlikte çözeceklerini dile getirdi.

Konuları başlıklar halinde kısa kısa anlatan Kaymakam Akın, kendi düşüncelerini de toplantıya katılanlarla paylaştı.

PAZAR’IN ÖNÜ AÇIK

Kaymakam Akın, bazılarının aksine Pazar için çok güzel temennilerde bulunarak “ Pazar 100.yıla çok güzel hazırlanıyor. Bunun için ilçemiz halkının olumsuz düşüncelerden arınarak “bende ilçem için neler yapabilirim” düşüncesiyle hareket etmesi gerekir” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ve DENİZ DOLGUSU

İlçe Kaymakamı Mustafa Akın, uzun süredir gündemde olan fakat hala hayata geçirilemeyen Kentsel Dönüşüm ve Deniz Dolgusu içinde, kendi düşüncesini toplantıya katılanlara şu ifadelerle açıkladı.

Pazar ilçemize Deniz Dolgusundan önce KENTSEL DÖNÜŞÜM’ün yapılmasının daha öncelikli bir yatırım olduğunu düşünüyorum” dedi.

Akın, Hizmet binamda oturduğum makamdan dışarıya bakınca ucube binaların görüntüsünün Tarihi ilçemize yakışmadığını ve bir an önce bu olumsuz durumun ortadan kaldırılmasının daha uygun olacağı özellikle belirtmek istiyorum” diye konuştu.

CİHA KALESİ

Kaymakam Akın, Ciha Kalesinde yapılan restorasyonlarla ilgili katılımcılara bilgiler vererek, şunları söyledi.

Kaymakam Mustafa Akın, Bir süre önce restorasyon çalışmalarına başlanan Tarihi ÇİHA KALESİ turizme kazandırıldı. Sizlerinde gidip görmenizi isterim. Daha yapılacak işler var. Yılbaşında ihale yapılıp tıpkı “ZİL KALE” gibi görsel güzelliklere kavuşturulacaktır” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı