KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ İMZALADI

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ile Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası arasında Kardeş Oda protokolü imzalandı.

GÜNDEM 10.09.2021 11:27:30 41 0
KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ İMZALADI

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Zaroğlu, Hopa TSO Meclis Başkan Vekili Muhammet Uzunkaya, Meclis Başkanı Mahmut İri ve iki odanın diğer yöneticilerin katılımıyla imzalanan kardeş oda protokolü, iki Oda arasında iletişimi güçlendirmek, hizmet standartlarını yükseltmek, Ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, Ortak çalışmalar ile daha etkin ve nitelikli projeler üretmek, Sosyal ve Kültürel faaliyetlerde işbirliği yaparak Odaların sosyal kalkınmaya olan katkısını artırmak ve yapılan faaliyetler ile iki Oda arasında işbirliği sağlama amacı taşımaktadır.

Reyhanlı TSO Başkanı Zaroğlu konuşmasında ‘ Sizleri tanımaktan şeref duyduk. Hopa ticareti çok canlı bizde Reyhanlı’da sizleri ağırlamak isteriz. Birlikte olmamızın sebebi konuşup uzlaşma ve işbirliği sağlamak. Vizyonunuzdan yararlanmak amacıyla ‘Kardeş Oda’ teklifimizi yaptık ve şuanda imzalamış bulunmaktayız. Hopa hakkında bilmediğimiz bilgiler elde ettik. Sıcak ilginizden dolayı teşekkür ediyoruz. Farklı etnik yapılarımız bulunmakta. Antakya, 623 medeniyeti yaşamış bir şehir, turizm ve tarım şehri olarak tanımlamak doğru olur. Yemek kültürümüzün çeşitliliği sayesinde bir gastronomi şehri olarak da anılıyoruz. Ayrıca lojistiğin öneminin farkındayız. Buradaki sorunları dinleyip kendi bölgemizdeki arkadaşlarla bunu değerlendireceğiz.’ İfadelerini kullandı.

Hopa TSO Başkanı Akyürek: ‘Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odasıyla gerçekleştireceğimiz ‘Kardeş Oda’ protokolü ile ortak çalışmalar yürüterek iki odanın birbirine destek olmasının amaçlamaktayız. Üyelerimiz boyutunda kardeşlik hukuku içerisinde yardımlaşmayı ve dayanışmayı en üst düzeyde tutacağız. İki kardeş İlçeye hayırlı uğurlu olsun.’ İfadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından ‘Kardeş Oda’ protokolü imzalandı. Kardeş oda protokolü kapsamında karşılıklı plaket sunumu yapıldı.

Reyhanlı heyeti daha sonra Hopa Limanını ziyaret ederek Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’den liman faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Genel Müdür Özer sunumunda ‘Hopa jeopolitik konumu itibariyle büyük bir önem taşımaktadır. Liman ise şehrimize göre büyük bir liman. Karadeniz bölgesindeki büyük limanları sayacak olursak sırasıyla Samsun, Trabzon, Hopa diyebiliriz. İşlem hacmimiz on yılda bir milyon tona ulaşmıştır yani son on yılda 3 kat artmıştır. Hopa Limanı içinde birden fazla terminal barındırmaktadır. Akaryakıt, petrol, hububat, çimento, genel kargo hizmetleri bulunmaktadır. Akaryakıt ve petrol ihtisas gümrüğü olarak da yetkilendirilmiştir.’ ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda liman sahası gezilerek Esenkıyı’ da bulunan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası geçiş belgeleri dağıtım ofisi ziyaret edildi. Dozvola ofisindeki genel işleyiş incelenerek, sahada bulunan şoförlerin talepleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Program kapsamında Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Recep Bilgin ziyaret edildi. Ziyaretin ilk kısmı Bölge Müdürü Recep Bilgin’in makamında gerçekleşirken ikinci kısmı toplantı salonunda Bilgin’in sunumuyla devam etti.

İpek Demiryolu hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Bilgin ayrıca tır kuyruklarının oluşmasının sebepleri, Bölge Müdürlüğünün Hopa Limanından Sarp Sınır Kapısına alınma süreci, peronların yükseltilmesi, tek durak sistemi, Vakıfbank ATM’sinin kurulması, saha güvenliği, yolcu önceliği, telsiz sisteminin devreye girmesi ve Gürcistan yetkilileriyle tampon bölgede görüşmeler gerçekleştirdiklerinden bahsetti.

Ziyaret sonunda Bilgin, Hopa TSO Heyeti ve Reyhanlı TSO heyetine gümrük sahasını gezdirerek işleyiş hakkında bilgi paylaştı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI