KAÇKAR GÜMRÜK BÖLGE MÜDÜRÜNDEN GÜMRÜK GÜNÜ ZİYARETLERİ

Kaçkar Gümrük Bölge Müdürü Recep Bilgin Gümrük Günü nedeniyle çalışma bölgelerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

GÜNDEM 3.02.2022 15:00:11 191 0
KAÇKAR GÜMRÜK BÖLGE MÜDÜRÜNDEN GÜMRÜK GÜNÜ ZİYARETLERİ

Hayati Akbaş

HOPA-“ Dünya Gümrük Günü” etkinlikleri çerçevesinde Kaçkar Gümrük Bölge Müdürü Recep Bilgin ve beraberindeki heyet, Artvin Valisi Yılmaz Doruk’u makamlarında ziyaret ettiler. Bölge Müdürü Recep Bilgin Artvin Valisi Doruk’u ziyareti esnasında Bölge Müdürlüğü ve bağlantı idarelerinin 2021 yılı faaliyetleri kapsamında bilgi sunumunda bulundu.

Vali Yılmaz Doruk, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek personelin Dünya Gümrük Günü'nü kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

Valilik ziyaretinin ardından Bölge Müdürü Recep Bilgin ve beraberindeki heyet tarafından Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, Artvin Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehdi Ünal, Sarp Mülki İdare Amiri Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü’yü ziyaret ederek, yapılan ziyaretlerde “Gümrük teşkilatının ülkemizin dış ticaretinde büyük rolü olan önemli kurumların başında geldiği, Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün Türkiye’nin dış ticaretinde önemli bir yer tuttuğu” vurgulandı..

Bölge Müdürü Recep Bilgin, daha sonra Ardahan’a geçerek burada tertip edilen bağlantı idareleri Aktaş ve Türkgözü Gümrük Müdürlüklerinin de katılımı ile Ardahan Üniversitesi Âşık Şenlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Recep Bilgin, 180 ülkenin üyesi bulunduğu Dünya Gümrük Örgütünün ilk toplantısını 26 Ocak 1953 tarihinde gerçekleştirdiğini vurgulayarak “Gümrük personeli olmanın zorluğu ve sorumluluklarımızın ağırlığı yanında, ülkemiz için de bir o kadar önemli görev icra etmekteyiz. Kaçakçılıkla mücadele ederek ülkemizin trilyonlarca liralık vergi kaybının önüne geçen bu güzide teşkilat gece-gündüz demeden en çetin şartlarda dahi 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir.” dedi.

Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü binasında bağlantı idareler Sarp Gümrük Müdürlüğü, Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, Hopa Gümrük Müdürlüğü ve Rize Gümrük Müdürlüğü personelinin de katılımıyla Dünya Gümrük Günü etkinleri çerçevesinde bir program tertip edildi. Programda günün anlam ve önemine vurgu yapılarak başarılı personele Başarı Belgeleri takdim edildi. Buradaki programa Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Esmeroğlu, Bölge Müdür Yardımcısı Fethiye Tişkaya, Sarp Gümrük Müdür v. Recai

Fidan, Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Ahmet Cıbır, Hopa Gümrük Müdürü Atila Karataş, Rize Gümrük Müdür v. Oktay Gök ve gümrük çalışanları katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI